Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kadınların güzelliği zekâlarının önüne geçiyor; akıllı olup olmadıklarını anlayamıyoruz

Kadınların güzelliği zekâlarının önüne geçiyor; akıllı olup olmadıklarını anlayamıyoruz
 

Böyle avantaj olmaz ki; ara sıra KPSS sınavı filam olmasa bütün kadınları zeki sanacağız. Kadınlardan etkilendiğimiz için onlar hakkında sağlıklı değerlendirme yapamıyoruz. Acaba diyorum evleneceğimiz kızları ya da sevgililerimizi önce üniversite sınavına mı soksak. Allah’ın işine bak; kadınlarımız hem güzel hem de akıllı yaratılmış olsalardı olmaz mıydı yani. Ekmeğin fiyatını bilmeyen kızla 3 yıl arkadaşlık yapmışım.

Güzel oldunuz mu her şey bitiyor demek. Yok öyle; ben kadının zeki, çevik ve ahlaklısını yani akıllısını severim. Beni estetik mevcudiyetinin fiziksel ekşınlarıyla kandıramazsın. Madonna olsa bile aptal bir kadınla yatmam! Önce terziye uğra, sonra da kasaba; yetmezse hızarcı Veli sırada! Bu ne rezillik ya, iki kâh kâh, üç kih kih, oldu sana profesür!

Şey kurbanı Şevket olursan kadınların akıllı olup olmadıklarını anlayamazsın tabii ki; aşağı değil yukarı, gözlerinin içine bakacaksın. İşin şakası bir yana kadınların orasına burasına o kadar takılmışız ki kafalarında bir beyin olduğunu unutmuşuz. Düşünen kadın figürü, bilim insanı kadın, akademik kadın profili sanki yok… Hep oynayan, dans eden, vücudunu sergileyen, çeşme başında yavuklusunu bekleyen kadınlar var sanki… Kadın vücudunun bu kadar ön plana çıkarılması diğer kadını alanlarda değersiz gösteriyor. “Kaymak bir tane ama o da yetiyor” diyenler olabilir lakin gerçekten salt fiziksel güzellik kadını ifade etmiyor. Ve bence kadın işte bu nedenle erkeklerin kölesi oluyor.

Kadınların akıllı olmaları gerekmiyorsa bilelim. Hep haklılar, söyledikleri her şey doğru, selam vermeden geçemezsin, bütün kadınlar değerli, konuşmaları mükemmel, bilgileri sınırsız… Bu ne ya! Ben her gün bir sürü aptal kadınla karşılaşıyorum. Bazı kadınlar “Ne okuması ne çalışması, k…nı salla yeter” diyorlar adeta. Unutmayın sevgili kadınlar, sizleri bu halinizle kabul edenler, eleştirmeyenler, sizden rahatsız olmayanlar ayarı düşük insanlardır. Ben sadece saçını taramamış diye bayan arkadaşımı sokağın ortasında bırakıp gittiğimi biliyorum. Yani yok böyle bir şey. Erkek konuşacak, sen mal mal bakacaksın. “Tatlım, canım, aşkım” dan başka kelime bilmeyeceksin, oturup senle muhabbet edeceğim. Hadi kızım yandan, yandan!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..