Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '13

 
Kategori
Edebiyat
 

Kadınların okuduğu Kadınlar

Kadınların okuduğu Kadınlar
 

Maeve Binchy kitapları


Kadınların başucunda daima birkaç kitap vardır.Özellikle uyumadan önce zihnini dağıtmak, yeni ufuklara yol alamk için güzel bir yöntemdir.

Son yıllarda hem kadın konulu, hem de kadınların yazdığı romanlar raflarda daha çok yer alıyor. Çünkü kadınlar kadınları daha iyi tanıyor, daha iyi gözlemliyor ve onlara yeni ufuklar açıyor.

Yerli yazarlardan en gözde olan kadın yazarlar Ayşe Kulin, Nermin Bezmen, Canan Tan, Buket Uzuner, Solmaz Kamuran, Elif Şafak...

Nermin Bezmen'in en güzel romanlarından Kurt Seyt-Shura yeni yayın döneminde dizi olarak çekiliyor. Başrollerde Kıvanç Tatlıtuğ ile Farah Zeynep Abdullah'ın yer alacağı konuşuluyor. Umarım çok başarılı bir dizi olur .

Yabancı yazarlardan Maeve Binchy, Nora Roberts, Danielle Steel, Debbie Macomber, Stephenie Meyer kadınların en çok okuduklarından birkaçı...

Unutulmaz kadın romanlarının yazarı Maeve Binchy'i maalesef geçen yıl kaybettik. Kadınlara ayakları üzerinde durmayı, aşkına sahip çıkmayı, güçlü olmayı anlatırdı hep. Tara Sokağı, İtalyanca Aşk başkadır, Aşk Mutfakta Pişer kitaplarından bazıları.

Maeve Binchy'nin tahtına yeni bir yazar oturdu diye düşünüyorum: Debbie Macomber. Debbie Macomber de tıpkı Binchy gibi güçlü kadın profilleri çiziyor. Özellikle kitaplarında kanser hastalığına dikkat çekerek insanları bilinçlendirmeye çalışıyor. Bir Yumak Mutluluk, Bahçemde Yeşeren Umutlar, Sevginin Son dileği kitaplarından bazıları.

Okumak ne güzel şey. Yeni umutlar, paylaşılan acılar ve mutluluklar... Özellikle kadınlarımız başta olmak üzere tüm herkese ''sayfalarca kitaplar eksilmesi başucunuzdan''diyorum. Sevgiler...  

 
Toplam blog
: 4
: 493
Kayıt tarihi
: 20.02.11
 
 

Eğitimciyim, evliyim, iki  çocuk annesiyim. En büyük zevkim kitap okumak, yeni yerler görmek, yen..