Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ekim '17

 
Kategori
Güncel
 

Kadir Topbaş İstanbul efendisi

Kadir Topbaş İstanbul efendisi
 

Danışmanlarından biri geçmişte kısa süre görev yaptığım kamu kuruluşunda mesai arkadaşım olduğu için değil dürüst insan olduğuna inandığım için istifasını yerinde buldum Kadir Topbaş'ın.

'Esnaf' deyip geçmeyiniz..

Her hangi küçük bir işletmenin dahi geçmişi önemsenmelidir. Bir işletmenin analizi ancak o işletmenin kuruluş yılıyla yapmak mümkün olabilir.

Bilindiği gibi Topbaş'ın sahibi olduğu Saray muhallebisi yüzyıla yakın süredir İstanbullulara hizmet vermekte ve aynı kaliteli lezzeti hiç bozmadan devam etmekte ve istikrarlı çizgisini koruduğunu görmekteyiz.

Kadir Topbaş her ne kadar Artvin kökenli olsa da İstanbul kültüründe büyümüş, henüz siyaset kavramının bugünkü gibi keskin uçlarda olmadığı dönemlerinde yaşamış ve İstanbul'un o çok farklı medeniyetlerin içiçe yaşadığı dönemlerine de tanık olmuş bir İstanbul beyefendisidir siyasi görüşü ne olursa olsun.

Dürüst'tür Topbaş..

Damadı ile ilgili konu beni enterese etmiyor. O konulara girersek parlamento'da isim saymakla bitiremeyiz.

Beni ilgilendiren konu Kadir Topbaş'ın ilkeli duruşu'dur. Ben Topbaş'ı bir siyasetçi olarak değil aile geleneğinden gelen eski bir İstanbul esnafı olarak değerlendiriyorum.

Topbaş'ın bu güne kadar herhangi bir yolsuzluğa adı karıştığını duyan var mı?

Yok!

İstifasıyla ilgili bir çok şey yazılmış çizilmiştir. Kanal İstanbul projesinin İstanbul'un tabiat ekolojisine zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıktığı ve bu nedenle istifa ettiği de söylenenler arasındadır. Köklü bir İstanbullu olarak başka bir karar veremesi mümkün değildi zaten.

İstanbul'lu olmak sadece İstanbul'da yaşıyor olmaktan ibaret bir durum değildir. İstanbul'u hissedebilmek bir ayrıcalıktır.

İstanbul demek rant demek değildir..

İstanbul, bilmem kaç medeniyeti barındırmış yorgun kent de olmuş olsa dünyanın adeta merkezi ve büyülü eşi benzeri olmayan ülkenin şah damarıdır. Topbaş bu nedenle kanal'a karşı çıkmıştır diye düşünüyorum.

Topbaş gerçek İstanbullulardandır sonradan görmüşlerden değil.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..