- Kategori
- Yemek - Mutfak
KAHVALTILIK PANKEK
kahvaltılık pankek
KAHVALTILIK KREMALI PANKEK
2 yemek kaşığı rikota peyniri ( ya da 1 yemek kaşığı labne ve1 yemek kaşığı krem peynir karışımı) , 1 bardak krema, 3 adet
Yumurta sarısı ve çeyrek limon suyunu
Bir kapta iyice çırpalım.
Bir kaba, 4 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 yemek kaşığı kabartma tozunu eleyerek iyice karıştıralım.
3 yumurta beyazlarını derin bir kapta koyu köpük olana kadar bir tutam tuz ilavesi ile çırpıcı ile çırpalım ve un harcının içine ilave ederek karıştıralım. Yumuşak akıcı bir hamur elde edeceğiz.
Krep tavasını hafifçe tereyağı ile yağlayıp kızdıralım ve kepçe ile tavanın ortasına yavaşça yuvarlak daire şeklini alacak şekilde boşaltalım ve her iki tarafını kızartarak pişirelim. Pişirdiğimiz pankekleri bir kaba alarak üzerini sıcak kalması için bir örtü ile kapatalım. Verdiğim tariften 10 adet kadar pankek elde edebilirsiniz.
Bu arada çekirdekleri ayıklanmış 4 adet yeşil ekşi elmayı dilimleyelim. Yarım limon suyu, 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı ahududu marmelatı, 2 yemek kaşığı pudra şekeri ve 1 su bardağı portakal suyu ve 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ile harmanlayıp fırın kabına boşaltarak 25 dakika kadar karamalize olana dek 220 derece fırında pişirelim.
Servis tabaklarına pankekleri alarak üzerlerine hazırladığımız karamelize olmuş elma harcımızdan koyarak servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.