- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kakaolu, çaylı kek

Yumuşacık ve sünger gibi bir kek yemek istiyorsanız, yiyenlerin bir ya da iki dilimle yetinemeyeceği ve çocukların çok sevdiği bir kek tarifi. Özelliği ise normal kek hamuruna ilaveten demli çay, limon ya da sirke ilave edilmesi ayrıca yağının da az olması.
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı demli soğuk çay
1 çay bardağı soğuk süt
1 çorba kaşığı limon veya sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat
1 paket siyah kakao
Yapılışı:
Sırasıyla yumurtalar çırpılır, toz şeker, süt, demli çay, yağ, sirke, un, kabartma tozu, karbonat ve vanilya ilave edilerek bir mikser yardımı ile iyice karıştırılır.
Daha sonra kek harcını dibi yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye veya kek kalıbına dökeriz ve 170 derecelik bir fırına pişmeye veririz ve pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan batırırız. Kürdana hamur yapışmıyorsa kek pişmiş demektir.
Afiyet olsun.