Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

06 Mart '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kalbura bastı

Kalbura bastı
 

İŞTE BENDEN, "KALBURA BASTI"


Kalburabastı ( bizdeki adı hurma) sevdiğim tatlılardan.
Ben bu tatlıyı yapmayı Eser için öğrendim dersem yeridir! Eser, benim kuzenimin eşi, benim sevgili dostum-arkadaşım-kardeşim.
Annem ya da yengelerim yapar ben yerdim. Eserle tatlı krizimiz tutup canımız çektiğinde bir Ramazan ayında yapmaya başladım, kendi yaptığım kalburabastıyı beğeniyle ikram ediyor ve yiyorum (son aylarda biraz yasakladım kendime)

MALZEMELER: Oda sıcaklığında 1 paket margarin (250 gr), yarım paket tereyağ, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta, yarım çay bardağı su (içine bir miktar tuz), 1 paket vanilya, yarım paket kabartma tozu, un

ŞERBETİ İÇİN: toz şeker, su, limon

Malzemeler yoğrulur, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır, elips şeklinde istenilen büyüklükte ayrılan parçalara kalbur üzerinde üç orta parmakla bastırılarak şekil verilir, tepsiye dizilir. 175 derecede fırında kızartılır, hazırlanan şerbet fırından çıkarılınca üzerine dökülür, soğuduktan sonra afiyetle yemek üzere servis tabağına alınır.

Ps. şerbet dökülürken şerbet ve tatlı ılık olabilir veya biri sıcak biri soğuk olmalıdır.

L.G.E

 
Toplam blog
: 67
: 1508
Kayıt tarihi
: 23.02.08
 
 

Hazır Giyim alanında meslek dersi öğretmeniyim. Ankara Kız Teknik Yüksek Öğretmen okulu Giyim böl..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara