- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kalbura bastı

İŞTE BENDEN, "KALBURA BASTI"
Kalburabastı ( bizdeki adı hurma) sevdiğim tatlılardan.
Ben bu tatlıyı yapmayı Eser için öğrendim dersem yeridir! Eser, benim kuzenimin eşi, benim sevgili dostum-arkadaşım-kardeşim.
Annem ya da yengelerim yapar ben yerdim. Eserle tatlı krizimiz tutup canımız çektiğinde bir Ramazan ayında yapmaya başladım, kendi yaptığım kalburabastıyı beğeniyle ikram ediyor ve yiyorum (son aylarda biraz yasakladım kendime)
MALZEMELER: Oda sıcaklığında 1 paket margarin (250 gr), yarım paket tereyağ, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta, yarım çay bardağı su (içine bir miktar tuz), 1 paket vanilya, yarım paket kabartma tozu, un
ŞERBETİ İÇİN: toz şeker, su, limon
Malzemeler yoğrulur, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır, elips şeklinde istenilen büyüklükte ayrılan parçalara kalbur üzerinde üç orta parmakla bastırılarak şekil verilir, tepsiye dizilir. 175 derecede fırında kızartılır, hazırlanan şerbet fırından çıkarılınca üzerine dökülür, soğuduktan sonra afiyetle yemek üzere servis tabağına alınır.
Ps. şerbet dökülürken şerbet ve tatlı ılık olabilir veya biri sıcak biri soğuk olmalıdır.
L.G.E