Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '13

 
Kategori
Deneme
 

Kalem kutumun içindeki dünya

Kalem kutuları ilk bakışta çok sıradan görünseler de  içlerinde büyük bir sır gizlidir. İşte bu yazımda size kalem kutumun içindeki dünyayı   anlatacağım. Bir zamanlar kalem kutunun içinde birçok devlet hüküm sürermiş. Bu devletler sırasıyla  silgiler, makaslar, uhular, kurşun kalemler,renkli kalemlerdi. Bu devletler yıllardır aynı kalem kutu içinde yaşamının sürdürürlermiş. Bir gün bu devletler oldukça çoğaldıklarını düşünmüşler ve aralarından bir devleti göndermek istiyorlarmış.

Bu yüzden de bütün devletler birbirlerinin kötü yanlarını  bulmaya çalışıyorlarmış. Bir gün renkli kalemler devleti kurşun kalemleri çok renksiz bulmuşlar. Bunu diğer devletlere iletmişler ve karar almak için toplanmışlar. Bütün devletlerin fikri aynıymış kurşun kalemleri göndermeye karar vermişler. Birkaç gün sonra kurşun kalemler kalem kutuyu terk edip kendilerine yeni bir kalem kutusu aramaya başlamışlar. Günlerden bir gün silginin her şeyi silip süpürdüğünü ülkede hiçbir şey bırakmadığını düşünmüş, diğer devletler ve zaman geçtikçe silgiler kalem kutudan gönderilmiş ve hiç silgi kalmamış. Aradan birkaç yıl geçmiş makasların çok kesici olduğunu düşünmüş diğer devletler ve makasları kalem kutudan göndermişler. Geriye sadece iki devlet kalmış renkli kalemler ve uhular. Uhular renkli kalemlerin renklerinden dolayı bazılarının hiç ciddi olmadıklarını düşünüyorlarmış. Renkli kalemleri ise uhuların sürekli patlak verdiğini kalem kutusunda çevre kirliliği yarattığını düşünüyorlarmış. İki devlette kalem kutusundan  gitmeye razı olmamış ve savaş cıkmış. Savaş öncesinde renkli kalemler uçlarını sivrileştirmişler. Savaşta kurşun kalemler sivri uçlarıyla uhuları patlatarak savaşı kazanmışlar ve uhularda ülkeyi terk etmiş.

Uhular patladığı için kalem kutuyu çok kötü bir koku sarmış. Kalem kutusu zaman ilerledikçe daha kötü kokmaya başlamış. Ayrıca diğer devletlerin eksikliğini de yaşamaya başlamışlar. Kurşun kalemler olmadığı için artık resmi yazı yazamaz olmuşlar. Makaslar gittiği için bir şeye şekil vermemişler. Silgiler olmadığı için yanlışları düzeltememişler. Uhular olmadığı için bir nesneyi sabitleyememişler ve sonunda onlarda ülkeyi terk etmişler. Eskiden ülkeden kovduğu kurşun kalemler,silgiler,uhular,makaslar kendilerine yeni bir kalem kutu bulup orada dostça yaşamlarını sürdürürken onlara yeni bir kalem kutusu arayan renkli kalemler onların ülkelerinde tekrar beraber yaşayıp yaşayamayacaklarını sordular. Önce diğer devletler biraz karamsar kaldı ama sonunda özür dilemeleri karşılığında onları ülkeye alabileceklerinin söylediler ve onlarda kabul etti. Yıllar geçti tüm devletler birbirlerine iyi davrandı sürekli işbirliği yaptılar. Beraber dostluk içinde sonsuza kadar aynı kalem kutusunda yaşadılar.

 
Toplam blog
: 15
: 7243
Kayıt tarihi
: 15.04.09
 
 

Hacı Rahime Ulusoy Anadolu Deniziclik Lisesinde 9. Sınıfta Okuyorum. İleride kaptan olmak istiyor..