Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '09

 
Kategori
Eğitim
 

Kamusal amaçla İmagemakerlık yapan devlet

Son dönemde liselerde artan şiddet ve dehşet verici görüntüler hepimizi hayretler içerisinde bırakırken bütün faturanın televizyon dizilerine kesilmesi ve devletin bu doğrultuda önlemler alması gençler ile iletişimi sadece televizyon dizileri ile kurabilmesi ne kadar aciz durumda olduğumuzun göstergesidir.

Meclis, Polat Alemdar'a teklif götürmeye hazırlanıyormuş. Okullarda Şiddeti Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara, Necati Şaşmaz ile görüşüp, yarattığı kötü izlenimi tersine çevirmesi ve şiddete karşı kampanyalarda bulunması önerisini teklif edecekmiş.

Gençleri uzmanlar aracılığıyla kötü alışkanlıklardan uzak tutmak , şiddetten arındırarak çağdaş çözüm yollarını bireylere kazandırmak, okuyan cahil gençleri uzman aracılığıyla bilinçlendirmek, farklı farklı idoller yaratabilmek, şiddet eğilimlerini farklı yönlere kaydırabilmek adına aileleri de kapsayan eğitim seminerleri ve rehberlik hizmetleri vermek ya da bunlara dair zorunlu psikoloji dersleri müfredata sokmak yerine gençlerimizin iyi kötü davranışlarını Polat Alemdar’a endekslemesi onlara verilen önemi bir kez daha ortaya koyuyor.

Derslerde alkol alıp, kutsal görev yapan öğretmenlerimiz ile türlü türlü dalga geçen bu ülkenin geleceği olan gençler, okul tuvaletlerinde esrar içerken , suçu, esrarı 13 yaşındaki çocuğun bile kolayca ulaşabileceği şekilde satanlarda aramak yerine kameralı telefonlarda, televizyon dizilerinde arayıp; kameralı telefon yasağı ya da dizi oyuncusuna yeni imaj fikri ile bu konulara çözüm getirebileceğine inanan büyüklerimiz var başımızda.

Gençlerimizi aydınlatmak ve bilinçlendirmek yolunda devletimiz kamusal amaçla imagemakerlığa da başlamıştır.Tüm ünlülere duyurulur. Yakında belki bu imagemakerlıktan gelir bile elde eder hazineyi rahatlatır ne dersiniz?

 
Toplam blog
: 38
: 680
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

İzmirli, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu, ekonomi ve siyaset ile aktif olarak ilgilen..