Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Leylek vergisi

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan:''Şimdi yeni asgari geçim indeksine geçiyoruz. Asgari ücret alan bir adam 4 çocuklu ise bundan sonra hiç vergi vermeyecek. Uygulama, 2008'de başlıyor. Şimdi kanun Plan Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. 7 çocuklu ise yüksek ücret de olsa vergi vermiyor.” dedi.

Ne güzel bir uygulama başlatılıyor. Üst kesim ile alt kesim arasında yeni bir uyumluluk oluşturuluyor. Eskiden zenginler hayır yapar gözüküp çok işçi çalıştırıp evini arabasını şirket üzerine kaydettirip vergiden kaçırırlardı ;artık bu fırsat fakir insanlara da doğdu üstelik zenginlerinkinden daha az maliyetle ve daha alışıldık yöntemler ile. 2008’de başlayacak bu uygulama bütün vergi ödemede zorluk çeken asgari ücret alanlara duyurulur .

Üç ve altı çocuğu olanlar mart sonuna kadar işlemlere başlarlarsa 2008’e vergiden muaf girebilirler. Malum siz dördüncüye ya da yedinciye gebeyken her yılbaşı da yeni vergilere gebe.

Ama bir uyarı; yasaya güvenip de 4 ya da 7 çocuk yapıp açıkta kalma ihtimalini gözden çıkartmayın. Ne de olsa bu ülkede her hafta bir vergi uygulaması önümüze konuyor. Çocuklarınıza da biz seni vergiden düşmek için yaptık diye anlatmayın sakın.

O asgari ücretle ha dört çocuk ha bir çocuk ne fark eder ki. Çocuk büyütmek hele ki asgari ücretle sizce de o kadar kolay mı görünüyor vergiyle eş değer tutulabiliniyor?

 
Toplam blog
: 38
: 680
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

İzmirli, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu, ekonomi ve siyaset ile aktif olarak ilgilen..