Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Modern devrim

02.03.2007 01:56:55

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın Kuzey Iraklı liderlere görüşme konusundaki açıklamasında "PKK ile görüşenle ben görüşmem" demesi üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katıldığı CNN televizyonunda yayınlanan Taha Akyol'un programında Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Kuzey Irak'taki Kürt liderlerle görüşme konusunda kişisel düşüncelerini söyleyebileceğini, ancak kurumsal bazda son sözün hükümette olduğunu söylemesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı şu duyuruyu yaptı:

TARIH : 01 MART 2007
NO : BA- 03 /07

Sayın Genelkurmay Başkanı'nın ABD ziyareti esnasında 16 Şubat 2007 tarihinde yaptığı basın toplantısında dile getirdiği hususların "Kişisel Görüşleri" olduğu şeklinde bazı basın-yayın organlarında haber ve yazılara yer verildiği görülmüştür.

Sayın Genelkurmay Başkanı'nın söz konusu basın toplantısında ifade ettiği görüşler, tabii olarak kişisel olmayıp Türk Silahlı Kuvvetlerinin kurumsal görüşüdür.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Kürt liderler ile görüşme konusu bu açıklamanın ardından bir kere daha Türkiye'nin gündemine oturdu ve ortam iyice gerildi. Bu aslında öyle göründüğü gibi TSK'nın vizyonu çerçevesinde tarafını belli etmek için yaptığı bir açıklamadan daha öte bir hareket. Bu Modern bir Devrimdir. Askerler bu açıklama ile bir çok kişiyi düşündürtmüş ve korkutmuşlardır. Bir ülkede Genelkurmay Başkanı, Başbakan'ı uyarıyorsa tehlike vardır ve birileri bunun farkındadır demektir. Tayyip Erdoğan'ın başkomutan olabilme ihtimalini de göz önünde bulunduracak olursak daha büyük bir tehlikenin başlangıcının farkında olmamız gerektiğini gösterir.

 
Toplam blog
: 38
: 680
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

İzmirli, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu, ekonomi ve siyaset ile aktif olarak ilgilen..