Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '18

 
Kategori
TV Programları
 

Kanal D'ye Hayati ve Diğerleri Fiyaskosu!

Kanal D'ye Hayati ve Diğerleri Fiyaskosu!
 

Uzun süredir yazamadım, ellerim kaşınıyor.

Açıkçası televizyon dünyasında eski dönemlere nazaran daha az skandal ve sıkıntılı durum oluyor. Bu da sektörün sakin bir dönem geçirmesine neden oluyor. Yaz sezonunun gelmesi sakinliği tetikleyen bir diğer unsur olarak göze çarpıyor. Ancak yine de ara ara saçmalayanlar olabiliyor tabi.

Yine yeni bir ilginçlikle karşınızdayım.

Geçtiğimiz Aralık ayında Kanal D ekranlarında Hayati ve Diğerleri adında bir dizi başlamıştı hatırlarsanız. Çocuklar Duymasın'ın düşen reytingleri yüzünden pazara konulan ve yeni reyting kapısı gözüyle bakılan dizi, ilk bölümünün Çocuklar Duymasın'dan daha kötü bir sonuç almasıyla yalnızca 1 bölüm sonra yayından kaldırılmıştı. Bu haber sosyal medyada alay konusu olurken, dizinin çekilmiş bölümlerinin ne olacağı tartışma konusu yapılmıştı. 

Bu tartışmalar ilk yayın döneminden yaklaşık 7 ay sonra, yani Haziran ayı içerisinde sona erdi. Çünkü Kanal D dizinin elde kalan bölümlerini ''tutarsa devam ettiririz'' mantığıyla yeniden ekrana sürmeye karar verdi. Hatta yani ilk bölüm (aslında 2.bölüm) dün gece görücüye çıktı. Celil Nalçakan, Günay Karacaoğlu, Levent Ülgen, İbrahim Selim, Ecem Karavus, Bülent Çolak, Bahtiyar Engin gibi isimlerin olduğu dizinin bu bölümü ilk bölüme göre daha hareketli ve eğlenceli sahnelere sahne oldu. 

Ama yine de yeni bir dizi gibi değil de, eski bir dizinin eski bölümlerini izliyor gibi olduk. Sönük bir hava vardı yani.

Ancak sabah saatlerinde gelen reyting sonuçları yeni bir fiyaskonun habercisi oldu. Dünya Kupası ve Survivor dışında yeni bir yapımın ekranda olmadığı, yabancı ya da yerli filmlerin ekrana geldiği bir günde Hayati ve Diğerleri dizisi ilk 10'da kendisine yer bulamadı. Sabah kuşağında yayınlanan ve 3 saat süren Müge Anlı'yla Tatlı Sert TOTAL reyting sıralamasında 5.olurken, prime time kuşağında ekrana gelen Hayati ve Diğerleri 12.olabilmiş. Varın siz düşünün durumu.

AB ve ABC gruplarında da benzer bir durum söz konusu.

Bu konuda diziyi, oyuncuları, yapımcıları ve senaristleri suçlamak asla doğru değil. Onlar kanal ne derse onu yapmak zorunda.

Peki Kanal D ne yapmak istiyor?

Açıkçası Kanal D deneme-yanılma yöntemlerini bıraktı sanıyorduk. Ama öyle değilmiş demek ki.

Hayati ve Diğerleri haftaya ekranda olur mu bilmem ama, Kanal D'nin denemeleri yeni yönetimiyle de aynen devam edecek gibi duruyor.

Bize yazmak düşer.

Gerisi izleyiciye kalmış.

 

Anıl Koldaş

 

NOT : Bu yazının Milliyet Blog sayfası dışında başka bir sayfada farklı ya da aynı isimle kullanılması, yayınlanması yasaktır. Lütfen bu yazıyı haberim olmadan başka bir sitede yayınlamayınız! Aksi takdirde yasal yollara başvuracağımı bilmenizi isterim. İyi okumalar!

 
 
Toplam blog
: 670
: 3634
Kayıt tarihi
: 11.02.13
 
 

Balıkesir Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunuyum. Koyu Fenerbahçeli, Ankara aşığı olup; anlataca..