Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '18

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Kanal İstanbul'a Harcanacak 65 Milyar Lira ile Türkiye’deki 3,5 Milyon İşsize İş Alanı Açılır

Kanal İstanbul'a Harcanacak 65 Milyar Lira ile Türkiye’deki 3,5 Milyon İşsize İş Alanı Açılır
 

Keşke bir uzmana hesaplattırsak çünkü eğer böyleyse ister devletten (bizden) isterse özel sektörden çıksın yazık olacak bu kadar kaynağa.

Ama ben genelde konulara böyle bakmayan biriyim. İnsanlara iş yeri açıp iş bulalım kafası pek sağlıklı değil, yarının Türkiye’sini kuralım. Yani bu konuda biraz AKP’liyim.

Kanal İstanbul sadece proje değil ülkeyi coğrafi olarak değiştiren de bir çalışma. Yani gelecek yüzyıllara kalacak. Fakat maddi açıdan kendini karşılaması zor görünüyor. Güzel çalışma ama biraz fantezi, parayı toprağa gömeceğiz. Keşke işsizlerimize buradan iş bulsaydık!

İnsanlara iş bulmayı iş yeri açma şeklinde değil Türkiye’yi değiştiren projelerle yapmalıyız. Eğer tabi 65 milyar liraya yine ülkeyi değiştiren (değer katan) ama aynı zamanda işsizlere iş alanı açan projeler yaparsak elbette bundan daha iyi.

Sonra para özel sektörünse rasyonel yatırım düşüncesiyle hareket edeceklerdir. Adam senin işsizini düşünmez. Kendini düşünsün ama dediğimiz gibi olsun. Kanal İstanbul birilerine bir şeyler kazandıracaktır mutlaka ama üretim anlamında fazla beklentili olmamalıyız.

Kimse bu kadar parayı toprağa gömmez, karşılığını bekler. Devlet güvence verecek ama ne kazanacak, yanında zaten boğaz var. Herhalde kıyılarına konut yapılacak ve boğazda villa hesabı zenginlere milyon dolara satılacak.

Gerek devlet(bizim paramız) gerek özel sektör olsun bu kadar kaynakla hani ülkenin önemli bir sorunu (işsizlik) çözülsün istiyoruz ama bu konuda pek umutlu olamıyoruz.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..