Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kandil Simidi tarifi

Kandil Simidi tarifi
 

Kandil Simidi


MALZEMELER :

125 gr. tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 kaşık su
1 yumurta (sarısı içine)
2 tatlı kaşığı sirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Susam
Tuz

HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Oda sıcaklığında yumuşayan margarini bir kaba alıp, tüm malzemeleri ekleyelim. Yalnız yumurtanın akını ayıralım. Aldığı kadar un ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim. Daha sonra küçük küçük simit şeklinde, ya da iki parmak kalınlığında rulo yaparak bıçakla yine iki parmak kalınlığında keselim. Hazırladığımız simitleri önce yumurta akına daha sonra susama batırıp fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet Olsun.

http://www.lezzetlisirlar.com/kandil-simidi-tarifi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..