Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

08 Mayıs '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kandilli Rasathanesi deprem bildiriyor!

Kandilli Rasathanesi deprem bildiriyor!
 

Sen cümleyi koru yarebbim.. :(


Kandilli Rasathanesinden can sıkan açıklama Gülay Altay: ''Marmara'da Hareketlilik Var.'' Dedi..

Valla hocam Marmara'da değil, bütün dünya da gözle görülür bir hareketlilik var..

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Gülay Altay, yarım saat önce yaptığı bir açıklamada Marmara'nın Güneyinde de Kuzeyinde de Saros Körfezi Açıklarında da Hareketlenme Olduğunu Belirterek, ''Dolayısıyla Deprem Beklentisi Olasılığı Hala Yüksekliğini Koruyor'' Dedi.

Sayın Altay, Bizler değil yolda izde yürürken tanımadığımız heriflerden taciz görelim, aynı evin çatısı altında yaşayan biz insanlar, kadınlar, kızlar ve gelinler olarak, dedelerimizden, babalarımızdan, abilerimizden, amcalarımızdan, dayılarımızdan ve olabilesi bütün erkek yakınlarımızdan eşimizden (kocamızdan) kollayabildiğimiz kadar bile kollayamıyor ve koruyamıyoruz kendimizi.. :(

Bizim içimizdeki depremler çok daha şiddetli ve büyük..
İşin inanılmazıda bu depremlerin sonuçlarının hasar kayıtlarıda öyle dışarıdan bakıldığında görülmüyor.. İçimize göme, göme, canlı cenaze gibi oldu bu şerefsiz dünya.. (dünya neden ve niye şerefsizse)

Altay, işi gereği açıklamaya devam ediyor!

''Marmara'nın güneyinde de kuzeyinde de hareketlilik var. Saros Körfezi açıklarında da var. Dolayısıyla deprem beklentisi olasılığı hala yüksekliğini koruyor'' diye konuştu.

Sevgili Gülay Hanımefendiciğim, hareketlilik olmaz olur mu bütün gazete sayfaları ve internet bu hareketliliğin dehşetini ve inanılmazlığını günlerdir tartışıyor, konuşuyor ama yeni haber ve olaylarada her an gebe vaziyetteyiz.. Şimdi kimin babası kime, kimin kızı kimin tarafından diye düşünerek iyice bi manyaklaşıyoruz..

Altay, Türkiye'deki afet yönetim sisteminin ulusal boyutta yeniden yapılandırılması ve gerçekleştirilmesinin önemine işaret etti.

Sayın Altay, bu afet hiç bir afetlere benzemiyor efendim.. Ulusal değil, evrensel boyutta yapılandırılması ve tez elden de gerçekleştirilmesi gerekiyor.. Yeter ki bu afetlerin çok iğrenç bir şey olduğunu ve bizim sonumuz olacağını çok iyi kavramamız gerekiyor..

Bu depremlerin olacağını, her depremden sonra panik yaşanmaması gerektiğini, bulunduğumuz mekanları güvence içine almanın, kişilerin de bu konuda sorumlulukları olduğunun talebi içinde olmalı. Diye de ne güzel ifade etmişsiniz..

Sevgili Gülay Hanımcım, hayatı kararmış olan, şimdi ben nerelere gideyim, kimlere nasıl güveneyim diye, çirkin olayları yaşamış ve kimseye ayıptır günahtır diye ses çıkaramamış ve normal olarak da panikleşmiş, bizden olan o kadınlar o kızlar bilirler efendim..

Ulusal bir koordinasyon olması gerektiğini bilmek zorundayız. Kurumların ilişkilerini bütünleştirerek yapmaları ulusal bir sorun. Sadece deprem beklentisi değil, depreme hazırlık yönündeki projelerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerekir.

Kimi destekliyeceğiz?
Kimden destek bekliyeceğiz?
Her an deprem beklentisi içindeyiz..
Bir yakınımızın azgınca emellerine kurban olmıyalım diye, kafayı yedik bugün de yine!

Şimdi söyleyiniz bize, daha doğduğumuz andan itibaren hangi projelerin bize faydalı olacağını kestirelim?
Hangi kanundan, hangi devletten, hangi yasal işlemlerden bunu bekleyelim ve sonrasında da destekliyelim?

Söyleyin! Hangi yakınımızdan doğal olan akraba ilişkisine yakışır sevgi, saygı, ilgi ve şevkat bekleyelim?

Yoksa! Allah'tan ve dünyanın doğal oluşumundan gelen bütün sallantılara ve en şiddetli depremlere bir ''eyvallah'' yükselmekte bu sema'da..

Ve haberin sonuna eklemişler efendim..

Bu bilgilerin uzmanlar tarafından mümkün olduğu kadar güvenli tarzda iletilmesi gerekiyor.'' Diye! (Anadolu Ajansı)

DUYURULUR!

DEPREM DEĞİL, KIYAMET GELİYOR!!!



Ve DEPREMLER...

UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ!
http://www.milliyet.com.tr/ozel/sergi/galerideprem/index.html

Fotoğraf: Milliyet

Kandilli Rasathanesi: http://www.koeri.boun.edu.tr/

Ayrıca Milliyet'in Haberi: http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=525341&Date=08.05.2008&ver=60



Ülkemizde yaşanan, bugün kü insanlık dışı depremler!

Babasına kızdı 10 yaşındaki kızına tecavüz edip öldürmeye çalıştı
http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=525356&Date=08.05.2008&ver=53

Aile boyu tecavüz: http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&Kategori=turkiye&ArticleID=525271&Date=08.05.2008&ver=35

Çingene işte ne olacak!

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..