Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '14

 
Kategori
Doğal Hayat
 

Kandıra Yoğurdu nedir

Kandıra Yoğurdu nedir
 

Kandıra Yoğurdu nedir


Duruluğuyla ab-ı hayat serinliği veren,lezzeti ile baş döndüren  bir yoğurt yediğinizde,üretim yerine bir bakın.Kandıra adresini görmeniz çok yüksek bir olasılıktır.
 
Ulusal üne sahip Kandıra Yoğurdu bölgenin verimli bitki örtüsünden beslenen mandaların sütlerinin işlenmesi ile elde edilmektedir.İlçenin özellikle Akça ova ve Araman köylerinde süt ürünlerini değerlendiren mandıralar bulunmaktadır.
Kandıra Yoğurdu’nu ünlü yapan en önemli özellik; geçmişte çok sayıda bulunan, günümüzde ise sayısı azalmakla birlikte hala varlığını devam ettiren manda sütü katkılı yapılıyor olmasıdır. Kandıra Yoğurdu, üçte 2 oranında manda sütü ve üçte 1 oranında inek sütü karıştırılarak, özel şartlarda ve alüminyum kaplarda mayalanarak elde ediliyor ve aynı kaplarda tüketiciye sunuluyor olmasıdır.
 
Bu nedenle hem Kandıra’yı hem de yoğurdunu tanıtmak, yoğurt üreticilerini teşvik etmek amacıyla, Kandıra’da 2000 yılından bu yana her yıl  Kandıra Kültür Sanat ve  Yoğurt Şenlikleri düzenlenmektedir. İlçeyle adı özdeşleşmiş Kandıra Yoğurdu, yine ilçeye has yöntemlerle yapılmaktadır. 2005 yılı itibari ile Kandıra Kaymakamlığı girişimi ile Kandıra Yoğurdu patent çalışmaları başlatılmıştır. 24/04/2005 tarihinde resmi gazetede tescil ilanı verilmiştir. Ve Kandıra Yoğurduna Patent alınmıştır.
 
Kandıra yoğurdu artık toprak kapta
Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan tarafından başlatılan proje; Kandıra yoğurdunun plastik kaplardan çıkartılarak vatandaşlarımıza toprak kaplarda sunulması.
 
Proje içeriğinde ilçemizin değerlerinden olan Kandıra yoğurdunun plastik kaplardan çıkartılarak toprak kaplara alınması. Yapılacak olan çalışmalar ile Kandıra yoğurdu daha önceleri sunulan bakraçlar ile aynı şekilde toprak kap olarak yaptırılacak. Yapılan toprak kaplar yoğurt üreticilerine kandıra belediyesi tarafından dağıtılıcak.
 
Başkan Kan proje kapsamında Kandıra yoğurdunun artık plastik kaplarda vatandaşlarımıza satılmayacağını, yoğurt üreticilerinin toprak yoğurt kaplarını belediyeden temin edeceğini ve bütün köylerdeki yoğurt üreten vatandaşlarımızın toprak kapları kullanması gerektiğini belirtti. Dağıtılacak olan toprak kapalar ile Kandıra da ne kadar yoğurt üreticisi bulunduğu da tespit edilmiş olacak.
 
Kandıra Belediye Başkanı Cengiz KAN ilklere imza atmaya devam ediyor. Başkanlığa geldiği günden itibaren Kandıra için canını dişine takıp çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kandıra yoğurdu artık plastik kaplarda değil toprak yoğurt kaplarında vatandaşlarımıza ulaşacak.
 
 
Toplam blog
: 12
: 492
Kayıt tarihi
: 05.02.14
 
 

Önceliklerimizin üst kısmında “prestij” kavramı yer almaktadır. Tüm çalışmalarımızı, prestij ..