Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '12

 
Kategori
Eğitim
 

Kaos GL yerel muhabir eğitimi

 

Kaos GL'nin düzenlediği Yerel Muhabir Eğitimleri bu yıl da devam ediyor. 2007'den bu yana her yıl düzenlenen eğitimlerin bu yıl ilki 24 - 25 Mart'ta Ankara'da yapıldı. 
 
Lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel (LGBT) hak haberciliğini güçlendirmek ve yereldeki LGBT bireylerin sesi olmak adına düzenlenen eğitim Kaos GL Derneğinde iki gün süren yoğun bir programla yapıldı.
 
Eğitimin ilk günü, Kaos GL Derneğinden Barış Sulu ve Umut Güner sunumlar yaptı. "LGBT içerikli haberlerde nelere dikkat etmeliyiz?" "LGBT medya çalışmaları." "Medyayı izlemek neden önemli?" gibi başlıklara değinildi. “Kaos GL dergisi ve web sitesi hakkında bilgilendirme”, “Kaos GL neyi, nasıl haberleştiriyor?”, “Kaos GL için haber olan şeyler neler?”, “Web sitesi için editoryal kurallar nedir, web sitesinde neyi, nasıl kullanıyoruz?”, “Homofobi ve ayrımcılık, haberlere nasıl sızıyor?”, “Anaakım medyadan Homofobik/ Transfobik haber örnekleri” gibi başlıklar da anlatıldı. İkinci gün, Bağımsız Gazeteci İrfan Aktan, haber yazım tekniklerini, 5N1K kuralını, habere ulaşma yollarını anlattı. 
 
Medyada var olan homofobi ve transfobi ile heteroseksist ve cinsiyetçi dili değiştirebilmek için, yerel bir muhabir ağı kurma amacı taşıyan eğitimler sayesinde, muhabir adayları, yaşadıkları şehirlerdeki haberleri kendileri araştırıp, yazacaklar.
 
Yerel Muhabir Eğitimi 31 Mart- 1 Nisan tarihlerinde de İstanbul'da yapılacak. 
 
Ankara 2012
Atlas Sibel Arslan
 
Toplam blog
: 8
: 1044
Kayıt tarihi
: 30.01.12
 
 

1985 Ankara doğumlu, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu.   ..