Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kapsamlı iş ilanları nasıl olur?

Kapsamlı iş ilanları nasıl olur?
 

Bunlar genellikle detaylı olarak hazırlanmış; klasik türdeki ilanlardır.

Örnek Vermem Gerekirse ;

Yetenekli Takım Arkadaşları Arıyoruz.(Başlık)

İlaç endüstrisinde saygın bir yere sahip olan kuruluşumuz deneyimli medikal delegeler aramaktadır.(Giriş)

Tercihen tıp doktoru, eczacı , biyolog veya veteriner adayların özellikle nükleer tıp konusunda geniş bir bilgi ve birikime sahip olmaları gerekmektedir.
Bölge sorumluluğu alacak adaylar sıkça seyehat edebilmeli ve ekip çalışmasına yatkın olmalıdırlar.(Gelişme)

"Pebnetrasyon" ve "reçeteleme" ölçütlerine göre başarı kriterleri oluşturulmuş bu pozisyon için cazip ücret ve prim olanakları söz konusudur.(Sonuç)

(....)

Gördüğünüz gibi bu iş ilanı resmen içini dökmüştür. Adayın sahip olması gereken nitelikler uzun uzadıya anlatılır. Yani anlayacağınız büyük firmalardan başkası böyle bir ilan vermeye cesaret edemez. Bu içerik çoğu danışman firmasında da mevcut.

dikkat ederseniz örnek ilanın içerisinde çoğumuzun hayatında çok nadir duyulabilecek "Pebnetrasyon" diye bir ifade geçiyor. Amerikalılardan çalınan bu stilin adına "special action verbs" deniyor.

Bu tür ilanlar verenler kurallara çok dikkat ederler. Başvurunuzun özellikle genel ve kabul edilmiş standartlarda olmasına özen göstermelisiniz.

Eğer yabancı dilde verilen bir ilana başvuru yapacaksanız ve firma bir Türk firmasıysa birde Türkçe özgeçmiş gönderin. Bu davranış iki dil arasındaki hakimiyetinizi ve ana dildeki yetkinliğinizi ortaya koyacaktır.

Göndereceğiniz CV detaylı olalı, ancak "resume(öz geçmiş)" nizin daha sade olmasında yarar var.
Kalabalık ve karmaşık bir CV yerine, daha sıcak ve samimi bir "resume" kullanın.
"resume" nizin tek sayfadan oluşmasına çalışmayın; detay vermek ve deneyimleri aktarmak yarar sağlar. En fazla üç sayfa olsun.
Büyük kuruluşlar protokolden çok aksiyonla ilgilendikleri için, eğer parlak bir tez veya bir projeniz varsa gizlilik kaydı taşımadığı sürece dosya halinde göndermenizde sakınca yoktur.(Bunu yaparken deneyimli birinden yardım isteyin. Tek başına zor oluyor.)

 
Toplam blog
: 88
: 3050
Kayıt tarihi
: 12.04.07
 
 

1982 İstanbul doğumluyum. Yazılım mühendisi olarak çalıştığım bilişim sektöründe fırsat buldukça pek..