Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '15

 
Kategori
Güncel
 

Kaptan köşkü

Kaptan köşkü
 

Saymadım kalemim kan ağlayalı kaç gün oldu? Kederim hiç dinmedi,  ihanet kanunlaştı hukukta yer yasa da meşruiyet kazandı!

Kelimeler ve kurulan cümleler anlamını değiştirdi! Namus, şeref, haysiyet değerini kaybetti; yemin lügatteki manasını yitirdi.

Milleti millet yapan milli değerler ayaklar altında, soysuzluk/ihanet baş üstünde…

Nasıl da yanmasın milletin ciğeri?

Nasıl kan ağlamasın yüreği? Bir bir yok oluyor uğrunda can vermeyi göze aldığı derleri.

Gidecek başka vatanı, sığınacak başka ülkesi olmayan vatan evlatları, okyanusta fırtınaya tutulmuş gemilerin yolcusu gibi kaygılı.

Sesini nasıl duyuracağını, dalgalar arasında kuru bir yaprak gibi sallanan gemiyi nasıl limana ulaştıracağını bilememin telaşı ile feryat figan...

Ne yazık ki geminin kaptan köşkünde oturanlar, dümeni elinde tutanlar,  yüzündeki müstehzi tebessümü bile gizleme/saklama ihtiyacı duymadan dalga boylarını seyrediyorlar…

Bekliyorlar ki bir an önce batsın bu gemi, onlarda binsinler filikalara, yelken açsınlar uyandırmak için seans düzenledikleri ruhlar âlemine.

İnşa ettikleri sarayın has bahçesinde laleler açsın, padişah hasodada zevki sefaya dalsın, haremdeki cariyeler çalsın valide sultan da oynasın!

Türkiye Cumhuriyeti topraklarının işgali, egemenliğin PKK eline geçmesi kimsenin umurunda değil!

Bu gün köşemi Yeni Çağ Gazetesi Köşe yazarı Ahmet Takan’ın son yazısına ayıracak, Takanın yazısını intihal edecek sizinle buluşturacaktım.

Sonra düşündüm, o zaman benim evlerinde para kasası, ayakkabı kutularında dolar, Euro saklayan tarla farelerinden ne farkım kalacak?

Ha para çalmışsın ya da bir yazarın alın teri ile haber kaynaklarından elde ettiği bilgileri aşırıp okuyucu önüne koymuşsun ne fark var? 

Birkaç gün önce Anadolu Partisi facebookta bir video paylaştı. PKK’lılar polis akademisi kurmuş, PKK’lı teröristleri polis olarak giydirmiş ve yemin töreni düzenleyerek göreve başlatmış.

İzlemeye fırsat bulursanız,  içiniz burkulacak, canınız yanacak, ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Cizre’de Teröristlerin hâkimiyeti Mısırdaki sağır sultanın bile bildiği, duyduğu bir gerçekken sadece Hayalbazın ipleri ile sahne alan Hacivat’ın ilgi ve bilgi alanı dışında.

Lafı daha çok uzatmayım!

Ahmet Takan  4 Şubat 15  tarikli makalesinin  başlığına  “Cizre ile birlikte Aydın’da işgal altında!..”  adını uygun bulmuş!

İçeriği okumaya incelemeye bilgi edinmeye değer.

Takan’ın yazısını intihal etmedim ama yazı içinde yayımladığı fotoğrafın 1-2 sini aşıracak sizlerle paylaşacağım.

Yüreğinde azıcık memleket aşkı ve sevdası olanlar başını avucunun içine alıp düşünmeli…

Batan geminin gerçek yolcuları aklını başına devşirmeli. Kaptan köşkünü ele geçiren fareler gemiyi ilk önce terk edecek ve kendilerine yaşayacak yeni bir yer bulmakta güçlük çekmeyecektir.

Somali’de inşaat hazırlıkları başlamasının bir anlamı yok mu sizce? Anlayacağınız onların kaybedecek bir şeyleri yok.

 
Toplam blog
: 380
: 438
Kayıt tarihi
: 27.08.07
 
 

Karanlığın düşmanı Işık! Gecenin zifiri karanlığı, şafak sökerken yerini, ufukta yükselen Güneş Işı..