Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kar yağdı büüle uldu

Kar yağdı büüle uldu
 

Karlar düşer düşer ağlarım. . .


Kar yağdı böyle oldu.Trafik çileleri sabahın erken saatlerinden itibaren kendisini tanıttı işe giden vatandaşlarımıza. İşe giderken servisine yetişmek isteyenini mi istersiniz, arabasıyla rampada buzlu yolda direnen sürücüleri mi dersiniz, servis bekleyen ve ayakta yaprakları karla kaplanmış ağaç olan insanları mı istersiniz, hepsi mevcuttular yollarda sbah sabah. Ayaklarım adeta buz tuttu benim de beklerken servisimi. Ama çok güzel bir görüntü mevcuttu karşımızda görüntü olarak bakarsak bu doğasal olaya. İlk başta mikroplar kırılıyor, havada mis gibi bir temizlik kendini öne çıkarıyor. Bana kalırsa hep kar yağsın ama olmaz tabii ki. Ama Allah bilir. O isterse herzaman yağdırır karışamayız haşa. Tabi ben işyerimde sıcacık bilgisayarımın başında çalışırken ya dışarıda çalışan, elleri donan yurttaşlarımız ne yapsın? Peki ya evsiz barksız kalanlarımız. İnşallah onlar da üşümezler başlarını sokacak sıcak bir ortam bulurlar. Halimize şükür edelim arkadaşlar. Bizden daha kötü durumda olan insanlarımız da var. Onları da düşünelim. Fikirlerimin sonunda sizlere edindiğim bilgiler dahilinde hava tahminlerini ve bilgilerini aktarmak istiyorum. Bunları www.hurriyet.com adresinden sizler de edine bilirsiniz.


Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava bugün tüm yurtta etkili olacak. Yağışlar Doğu Karadeniz ve Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında yağmur, yağış alan diğer kesimlerde ise kar şeklinde görülecek. Bugün rüzgar yurdun batı kesimlerinde kuzeydoğu yönlerden poyraz, yurdun güney ve doğu kesimlerinde ise güneybatı yönlerden lodos şeklinde, saatte 60-80 km hızla esecek.

Hava 8 derece soğuyacak

Kar yağışının yarın Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadeniz’de poyraz fırtınası ile birlikte etkili olması bekleniyor. Güney ve doğu bölgelerde ise kuvvetli lodos ile birlikte beklenen etkili yağışların Doğu Anadolu bölgesinde çığ riski oluşturacağı tahmin ediliyor. Yağışlı hava yarın ve Çarşamba günleri, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde etkisini sürdürecek. Hava sıcaklığı bugün yurdun batı kesimlerinde poyraz fırtınası ile birlikte hissedilir derecede (6-8 derece) olmak üzere azalacak. İstanbul’da bugün sabah saatlerinde başlaması beklenen yoğun kar yağışına karşı İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir dizi önlem aldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Danışma Kurulu”nun İstanbul Ticaret Odası’nda yapılan ilk toplantısının ardından, basın mensuplarının, beklenen kar yağışına karşı alınan önlemlere ilişkin sorularını yanıtladı.

Meteorolojinin verdiği bilgiye göre, kar yağışının bu sabah 05.00’te başlayarak öğlen saatlerinde yoğunlaşacağını ve çarşamba gününe kadar yoğun bir şekilde devam edeceğini dile getiren Topbaş, araçların belli noktalarda konuşlandığını, ekiplerin de devamlı teyakkuz halinde olduğunu söyledi.

Topbaş, şunları söyledi: “İstanbullular işe giderken mecbur kalmadıkça bireysel araçlarını kullanma yerine, toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Tabii okullar tatil olduğu için büyük bir avantaj. Ancak İstanbullular sabahleyin bulundukları noktalarda, ’çok fazla kar yok, gider gelirim’ diye araçları müsait değilse, kar lastikleri takmadılarsa, kendi araçlarıyla çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. İstanbul’un barajlarının suya ihtiyacı olduğu için bunu müjde gibi alıyoruz. İnşallah bir aksilik olmayacak. İnşallah bu kar yağışlarının baraj bölgelerinde etkili olacağını bekliyoruz, meteorolojinin verdiği bilgiler böyle. Barajlarımızın dolmasını istiyoruz. Yeterli derecede solüsyonumuz var. Çok gelişmiş aletlerimiz var. Tuz stoklarımız var. İlçe belediyelerine dağıttık.”

Sevinçle bekliyoruz

İstanbul Valisi Muammer Güler de, kar yağışını afet şartlarında değil, İstanbul’un beklediği kar yağışı olarak büyük bir sevinçle beklediklerini söyledi. Kar yağışına ilişkin gerekli duyuruların yapıldığını belirten Güler, “Kamuda görevli özürlü memurları, işçileri izinli saymayı planlıyoruz. Kademeli olarak sayın başkanla da koordineli gereken tedbirleri almış olacağız. Hep birlikte hazırlıklıyız. Bu sefer çok kar yağsın istiyoruz” dedi.

 
Toplam blog
: 749
: 1983
Kayıt tarihi
: 11.10.07
 
 

Yazmanın hayatın akışının bir parçası olduğu kanısındayım. 6 Mayıs 1982'de doğdum ve İstanbul Kar..