Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Kara delik

Kara delik
 

Bir ritüeldir Fenerbahçe’nin hakimiyeti Kadıköy’de. Sarı-lacivertliler, nice yıldızlarını gözyaşları içerisinde bıraktı bu atmosferde Galatasaray’ın. Öylesine geceydi ve yıldızlarıyla kaybolup gitti sarı kırmızılılar ateşli karanlığında Saraçoğlu’nun.

“Bu tip maçların taktiği sistemi konuşulmaz” derler. Koskoca bir yanılgıdır bu ve tam olarak “ne olup bittiğini anlayamayanların” sarıldığı bir yardımcı cümledir. Kadıköy gerçeği, Fenerbahçe için taktiğin ve sistemin kusursuzca kullanılabileceği, Galatasaray içinse, sistemin darmadağın olabileceği şartları sunar ve ayrıntı da burada gizlidir.

Klasik dörtlü savunmanın önünü Selçuk ve Josiko’nun direncine emanet etti Aragones. Bu bölge Deivid’in zekasıyla ve tekniğiyle estektik kattı. Bütün bunlara Uğur Boral’ın inatçı ve yıpratıcı futbolu da eklenince Fenerbahçe orta sahadaki etkinliği tam anlamıyla tehdide dönüştü sarı-kırmızılılar için.

Galatsaray’ın yıldızlardan oluşan forvet hattı oyunun on beşinci dakikasından itibaren erimeye başladı orta alanın sıcaklığında. Arda, Baros ve Ümit’ten oluşan hücum gücü yavaş yavaş anlamını yitirdi, absorbe oldu. Lincoln ayakta kalmaya çalıştı, olmadı. Nonda ve Kewel elerinden tutmaya çalıştı düşüşün, kar etmedi. Çekim gücü öylesine yüksekti ki, Galatasaray çırpındıkça yok oluş hızlandı Kadıköy’de ve tüm kütlesini aldı götürdü sarı kırmızılıların. Sonunda, Saraçoğlu’nda ki kara delik tümüyle yuttu Skibbe’ın yıldızlarını.

Bu geceki maç, şartlar ne olursa olsun Fenerbahçe'nin Galatasaray’la beslendiğini bir kez daha deklare etti.

Fotoğraf: sukrusaracoglu.net

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 32
: 823
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

Soccer Scout & Researcher & Databank Developer Çeşitli kulüplerin altyapı ve profesyonel şube..