Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kara Kavurma

Resim Seç butonum çalışmadığı için bugün de resimsiz bir tarif paylaşacağım. Bu da bana bilgisayarımın bir azizliği...Neyse yemekle haşır neşir insanlar tarifi resimsiz bile olsa, mütalâa edebilirler düşüncesiyle devam ediyorum...Kara kavurma kuşbaşı etin kuyruk yağı ve tuz ile pişirilmiş halidir. Tercihen kuzu eti ile yapılır. Dana eti geç piştiği için kuzu eti tercih edilir. Kuşbaşı doğranmış etler kendi suyuyla ağır ateşte, ara sıra karıştırılarak pişirilir. Tuzunun ve önceden eritilmiş kuyruk yağının eklenmesi ile işlem tamamlanır. Kuyruk yağı etin üzerini tamamen örtmelidir. 

 
Toplam blog
: 23
: 1044
Kayıt tarihi
: 09.03.15
 
 

1960 yılında Kırşehir'de doğdu. Babasının memuriyeti dolayısı ile Türkiye'nin birçok ilinde bulun..