- Kategori
- Türk Mutfağı
Kolay poğaça
Kısıtlı zamanlarınızda kolayca yapacağınız bir tarif.
MALZEMELER:
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta ( Birisinin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın.)
1,5 su bardağı zeytinyağı veya tereyağı ya da ikisinin karışımı
aldığı kadar un
tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı rendelenmiş peynir
1 tutam kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI:
Ayrılmış yumurta sarısı dışındaki malzemeler yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürülür.170-180 santigrat derecede pişirilir. Ilınınca servis tabağına alınır.