Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '15

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Karabük Üniversitesi'nde bir ilk...

Karabük Üniversitesi'nde bir ilk...
 

14.04.2015

Yine yollardayız. Bu sefer başka bir ilde başka gönüllere bir ışık, bir ses olabilmek adına… Günlerdir koşturan genç arkadaşlarımızın sosyal sorumluluk adına gerçekleştirilecek sempozyumun bir ucundan da biz tutmak adına ve çorbada tuz olmanın ayrıcalığını bilerek tarihi Safranbolu kaldırımlarına doğru yol alıyoruz.

Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Kulübü başkanı Zeliha Ermiş; sevgi ve inançla her türlü ayrıntıyı düşünerek bu birlikteliği sağlamak için canla başla çalıştı…

Karabük Üniversitesi tarihi eskilere dayanmıyor olmasına rağmen çalışmalarını ve fiziksel donanımında hızla yol alan Üniversitelerimizden biri.

“Sosyal Sorumluluk ve Dayanışma Kulübü ile Yaşlı Bakım Gönüllüleri Topluluğu, ev sahipliği ve organizasyonunda; Dünya Yaşlılık Derneği, Dünya Markalar Derneği Yaşlı Bakım Teknikerleri Derneği katılımı ile düzenlenen ‘Yaşlılar ve Biz’ programına “Hamit Çepni Konferans” salonunda başlıyoruz.

Açılış konuşmasını yapan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Mukadder Bektaş: “İnsan doğumdan ölüme kadar farklı süreçlerden geçer ve farklı deneyimler kazanır. Doğuştan başlayan yaşam süresinin seksenlere ulaşmasıyla adeta yaşlılık dönemi başlar. Amerika’da yapılan başarılı yaşlanma araştırmasında ‘Yaşlanma yıllarda değil, yıllara yaşam eklemek’ bakış açısından yola çıkılarak huzur evlerinde yaşamlarını sürdüren büyüklerimizin sosyal hayatlarını renklendirmek, tarihe tanıklık etmeleri yönüyle tecrübe ve bilgilerini gençlerle paylaşacakları faaliyetleri gerçekleştirmek önemlidir” dedi.

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Eyüp Altınöz ise: “Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel ve reddedilemez bir dönemidir. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir ve bu bizim minnet borcumuzdur. Ömürlerinin büyük bir kısmında evlatlarının yetiştirilmesi ve onların iyi yerlere gelmesi için her türlü zorluğa göğüs geren anne ve babalarımız yaşlanıp bakıma muhtaç olduğu dönemlerde bizlerden bakım talep etme hakları vardır. Diyerek yaşlılarımıza yönelik sevgi ve saygının önemine vurgu yaptı.

Karabük Üniversitesi bizi canı gönülden karşıladı ve beni çok mutlu etti diyerek sunumuna başlayan Dünya Markalar Derneği Başkan Yardımcısı ve Aile Danışmanı Belgin Turan Satıcı: “İnsanoğlu en zor ve meşakkatle büyüyen canlıdır. Yaşlılık; çocuk ve gençlikten sonra yaşamın kaçınılmaz evresidir. Yaşlılık tecrübenin, bilginin birikimidir. Yaşam her dönemde anlamlandırılırsa gerçekten mutluluk yakalanabilir. Her şeyin başı sevgidir. Sevgi ve ilginin olmadığı, nefret ve kızgınlığın olduğu yerde hastalıklar ortaya çıkar ve mutsuzluğumuz artar. İnsan insana muhtaçtır. Sizlerde yaşamınıza sımsıkı sarılın ve öncelikle kendinizi sevin.” dedi.

Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar; Biz yaşlı yerine “genç büyükler” diyoruz. Yaş almak doğumdan itibaren başlar. Farklı bir açıdan bakarak büyüklerimizle, gençlerimizi kaynaştıran projelere imza attık. Derneğimiz kurulduğu günden beri birçok başarılı çalışmaya imza attı bunu da tek yürek olarak yaptık. Birçok yerde seminerler verdik. Yaşlı bakım öğrencilerinin yolu meşakkatli fakat bir o kadar da anlamlı ve kutsal, azimle çalışmalarına devam etmelerini bizler de destekliyoruz. Kasım ayında Las Vegas’ta Dünya Markalar Zirvesi ve bunun içinde sağlık turizmi olacak şu anda bu hazırlıklar içeresindeyiz, diyerek dernek çalışmaları hakkında bilgiler verdi..

TRT 1 kanalında yayınlanan Ömür Dediğin Programı Yapımcısı ve Yönetmeni Zeliha İlhan Doymuş: “Programa ve müziğine bakıldığında yaşlı programı gibi gözükse de ömür dediğin programı gençlerin programıdır. Büyüklerimizin hikâyeleri ile kendi yaşantımızı birleştiriyoruz.” Diyerek her zaman ki gibi salondaki konuklara bazen hüzünlü bazen güldüren çekim videolarından örneklerle izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Katılımcılara sertifikaları verilerek teşekkür edildi.

Yaşlı Bakım Programı öğrencilerinin hazırladığı evlat baba ilişkisini anlatan kısa filmde izleyenleri çok etkiledi.

Yaşlı bakım bölümü öğrencileri ilk kez yemin töreninde mesleklerine bağlılıkları üzerine yemin ettiler.

Üniversitenin Dekanları, Müdürleri, Akademik, İdari Personeli ve öğrencilerimiz ile Karabük Yücel Huzurevi Sakinleri katıldı.

e-mail:belginturan@gmail.com

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..