Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '17

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Karadeniz'de Yeni Keşfedilen "Döviz Çeşmesi'nin" Tıkalı Musluğu, Açılmalıdır.

Karadeniz'de Yeni Keşfedilen "Döviz Çeşmesi'nin" Tıkalı Musluğu, Açılmalıdır.
 

Bartın Irmak Kıyısı " Foto: Ersoybank"


 

 

      Türk turizmi, Karadeniz’e, ŞÖYLE BİR, boynunu uzatamadı gitti bre! Şöyle bir bayrağını sallayıp da “Ahan da ben de varım bire” diyemedi. Turizme merdivenini dayayamadı. Konuşulanlar kağıt üzerinde kaldı. Bütün ümitler, gelecek mevsime kaldı.

     “Lav kayalıkları dedik, biliyorsunuz. Benzerleri California'da da var. Yaz kış para kazanıyorlar. Bartın’ın bu nazlı gelinin Güzelcehisarın  lav kayalıkları, Türkiye’nin döviz çeşmesinin ana musluğu olsun istedik. Öneriler getirdik. Ancak 2 milyon küsur ödenek geldi. Bu para, Güzelcehisarın dişinin kovuğunu bile doldurmaz.

Görüntünün olası içeriği: açık hava ve doğa

BU KAYALIKLARIN AYNISI, CALİFORNİA'DA DA VAR. ONLAR TURİZMDEN PARA KIRIYOR. BİZİM BAŞIMIZ KEL Mİ ?

     Dünya seyahat acenteleri ile temas edilecekti  n’oldu? Uluslar arası turizm otoriteriterleri ile temas sağlanacaktı, edildi mi? En mühimi kaynağa gidilip, olayı, Amerikalarda tetkik edecek bir  heyet gönderilecekti. Gönderildi mi, gönderilmedi mi? Yoksa giden heyet yolda kayboldu da, onları aramak ve bulmak için ikinci bir heyet daha mı yola çıkarıldı?

     Valinin bin bir işi var. Bu detayları bilemez. Bu Güzelcehisar lav kayalıkları şimdiye kadar 3 vali eskitti. Daha fazlasına tahammül edilemez.

     Güzelcehisar’da turizmi bilen kişiler pek az. Toz toprak çadır tiyatrosu gibiler. Bazı bazı resimde de görüldüğü gibi, çirkin manzaralar sergileniyor. Valilik, oraya tam bit otorite ile el koyduğunu, ora halkına ihsas ettirmeli ve  “Ben varım” diyebilmelidir.

     Lav kayalıkları turizme açıladursun, ne hayallere dalmıştık. Her yıl Bülbül  Dağında Meryem Ana’yı ziyaret eden turistler, bir çırpıda günahlarını o dağlarda bırakıp, kuş gibi hafifleyerek memleketlerine dönerler” dedikten sonra sözü Güzelcehisar’a getirip “ Turistler, milyon yıl önceki ortamda, uçları denize batık lav kayalarının dibindeki denizde altın suyuna batarcasına burada yüzerlerken, turistlere, “ilahi bir müzik eşliğinde de manevi huzur”sağlayalım, buna inandıralım İnsanlar altın suyuna batmış gibi sansınlar kendilerini”  demiştik.

     Ve de 30 yıl önce Marmaris Belediyesinin yaptığı gibi   “Saltanat Kayıkları” yüzsün denizde. Turistler içinde, geceleyin kayalıklardan sızan ilahi bir müzik eşliğinde kürekler çekilsin, Türk lokumu dağıtılsın, turistlerimize kaftanlar giydirelim, eskiyi yaşatalım demiştim.

     Valilik işin kolayını buldu nasıl olsa. Arada bir yem borusu  üfler gibi “ Güzelcehisar turizme kazandırılacak” deniyor. Bir heves bir heves. Sonuçta, sen ben bizim oğlan. Değişen pek fazla bir şey yok.

     Ümitler artık başka baharlara kalmasın diyoruz. Bu kış rehberlerle dış turizm otoriterleri meselesi ele şimdiden alınmalıdır. Alt yapı, yolların açılımı, bu kış bitirilmelidir, diyoruz. Basına bilgi verildiğinde, yeni icraatlarda ve tasavvurlarda, değişen planlardan da   bizim de haberimizin olmasını istiyoruz. En mühimi ise , Türkiye’yi kurtaracak ve yeni keşfedilen bu döviz çeşmesinin musluğunu açmak için birlikte hareket edelim, tıkamayalım. Ettiğimiz de bu zaten. Başka mana aranmamalı. Memleket, hepimizin.

     Biraz da Turizm Bakanlığını harekete geçirmek için, yöre milletvekilleri, ellerini, taşın altına sokmalıdır.

     Ört ki, ölem !

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, oturan insanlar

SALTANAT KAYIĞINDA TURİSTLER. KENDİLERİNİ HAYATTA İLK DEFA CARİYE OLARAK, HALAYIK OLARAK, SARAYA KAPATILMIŞ HATUN KİŞİ OLARAK GÖRDÜLER, ESKİYİ YAŞADILAR. NEREDE Mİ? " MARMARİSTE"  KARADENİZDE DE NİÇİN OLMASIN ?

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar

NARGİLELİ TURİSSTLER.

Görüntünün olası içeriği: ağaç, gökyüzü, bitki, açık hava, doğa ve su

KARŞI SAHİLDE NEFİS LAV KAYALIKLARI SANKİ AYAKLARINI SUYA SOKMUŞ GİBİCESİNE

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

TÜRK LOKUMU DANSÖZDEN SONRA TÜRK LOKUMU DAĞILACAK DAHA SONRA.... BİZ BUNLARI GÖRDÜK, YAŞADIK TAAA 30 YIL ÖNCE. ŞİMDİKİ VALİLİK  BU KONULAR ÜZERİNDE DÜŞÜNMELİDİR.

Otomatik alternatif metin yok.

MARMARİS İSKELESİNE YANAŞMIŞ BİR SALTANAT KAYIĞI.  İSKELEYE KIRMIZI HALI  SERİLİ.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, okyanus, açık hava, su ve yazı

SALTANAT KAYIĞI İÇİN UZAKLARA GİTMEĞE GEREK YOK.  AMASRADA BU İŞİN ERBABI HÜSEYİN ÇOBAN VAR. KAPISINI TIKLATMALI

Görüntünün olası içeriği: bulut, okyanus, gökyüzü, açık hava, doğa ve su

GÜZELCEHİSAR. BU FOTOĞRAF KIŞIN ÇEKİLDİ. AZGIN DALGALAR,  KIYIYA KONACAK SEYİR TERASLARINI  ALIP GÖTÜRMEZ Mİ? BİZDEN DEMESİ.. BU PROJEYE ONA-Y VERENLER, HER HALDE KARADENİZİN O TOKADINI YEMEDİLER. VEYA O YÖRE HALKINA GİDİP,  GÜZELCEHİSARDA KIŞIN NELER OLUR  DİYE SORMADILAR MI  ACEP?

Görüntünün olası içeriği: gece ve açık hava

SALTANAT KAYIĞI YAPMAK O KADAR ZOR MU?

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bitki, ağaç, açık hava, doğa ve su

HEMEN CİVARDA ARAZİ BOL. SOSYAL VE TURİZM TESİSLERİ YAPILABİLİR BURALARA

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, bulut, okyanus, dağ, açık hava, doğa ve su

GÜZELCEHİSAR LAV KAYALARI VE PLAJ

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, açık hava ve doğa

GÜZELCEHİSARIN GİRİŞİ. TAMİRAT MI VAR. RESMİ BİR HAFRİYAT MI VAR. BELLİ DEĞİL. BİR TURİZM YÖRESİNDE GÖRÜLMEK İSTENMEYEN MANZARALAR. BÖYLE TURİZM BİLİNCİ OLUR MU ? KAYALIKLARA GİDEN YOK, RESMEN KAPALI BU VAZİYETTE.

Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve iç mekan

BARTINLI GAZETECİLER. İLK DEFA RESMİ BİR ZEVAT İLE BİRLİKTE LAV KAYALIKLARI KÖRFEZİNİ ZİYARET ETTİLER HAYATLARINDA İLK DEFA. VALİLİK GÖTÜRMESE, SİTTİN SENE BURAYA GİDECEK GAZETECİ BULUNMAZDI. ALT TARAFI 17 KM. LİK YOL. ÖRT Kİ, ÖLEM !

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, açık hava ve su

Vali Dirim. - soldan 3 ncü" G .Hisar Körfezindeki tetkiklerde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..