Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

29 Nisan '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Karamel sos tarifi

Karamel sos tarifi
 

Malzemeler:,
 
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı sıcak su,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 su bardağı krema.
 
Hazırlanışı:
 
Tereyağ ve şekeri derin ve geniş bir tavaya alın,
Harlı ateşte başından ayrılmadan arada karıştırarak şekere eriyip koyu kahverengi olana kadar pişirin,
Sıcak suyu ve kremayı ekleyip karıştırın,
İlk eklediğinizde şekere donabilir normaldir,
Eriyene kadar sürekli karıştırarak harlı ateşte kaynatın,
Şeker tamamen eridikten sonra karıştırmadan istediğiniz koyuluğa gelene kadar (15-45 dk.) orta hararetli ateşte kaynatın.
Afiyet olsun...
 
Püf Noktaları İçin Tıklayın
 
Toplam blog
: 15
: 716
Kayıt tarihi
: 24.03.11
 
 

1984 Kırklareli doğumlu. Üniversitede geldiği Ankara'dan bir daha ayrılamadığı için 8 yıldır Anka..

 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara