- Kategori
- Yemek - Mutfak
Erişteli yayla çorbası tarifi

Malzemeler:
1 çorba kasesi pişmiş Erişte,
4 su bardağı sıcak su,
1 tepeleme yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt,
Yarım limonun suyu,
1 silme yemek kaşığı tereyağ,
1 yemek kaşığı kuru nane,
Tuz.
Hazırlanışı:
Bir tencerede yoğurt, un ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın,
Sıcak suyu incecik bir sicim halinde ekleyerek yoğurtlu karışımı hızlıca çırpın,
Çorbanın içine erişteleri ekleyip orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak kıvamı koyulaşana kadar pişirin,
Ayrı bir kapta tereyağını eritin,
Naneyi ekleyip 30 sn. kadar kavurun ve ateşten alıp çorbaya ekleyin,
Bir taşım daha kaynatıp ateşten alın,
Tuzunu ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun...