- Kategori
- Yemek - Mutfak
KARAMELLİ TAVUK GÖĞÜSÜ

KARAMELLİ TAVUK GÖĞÜSÜ
Yarım tavukgöğüsü
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
8 yemek kaşığı pirinç unu
1 fincan un
100 gram tereyağı
1 çay bardağı esmer şeker
1 su bardağı krema
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Önce tavuk etini iyice pişirip etleri tiftikleyelim ve mikserle püre kıvamına getirelim.
Tereyağını tencerede ısıtıp unu ve pirinç ununu ilave ederek birkaç dakika karıştırarak kavuralım.
Sütü yavaşça ilave ederken topaklaşmaması için çırpma teliyle sürekli karıştıralım.
Krema, vanilya, şeker, tavuk püresi ve 2 yemek kaşığı da tavuk suyundan ekleyip devamlı karıştırarak 20 dakika kaynatalım. Ateşten aldıktan sonra el mikseri ile 5 dakika kadar karıştıralım ve tabanına esmer şeker serpilmiş aliminyum fırın tepsisine döküp harlı ateş üzerinde çevirerek hafifçe tabanını kızartalım.
Soğuyunca üzerine çay süzgeci ile tarçın serperek dilimleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.