- Kategori
- Yemek - Mutfak
Zeytinli kıtır poğaça

Poğaça mıdır, kurabiye midir? Karar veremedim bir türlü ama adı her neyse ben çok beğendim. Poğaçaya kıtırlığını veren malzemeler; tereyağı ve sirke. Margarinle aynı tadı vermiyor maalesef.
Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, sirke, toz şeker, tuz, kabartma tozu, kırmızı pul biber, dövülmüş ceviz, ve ince ince doğranmış yeşil zeytin, un; hepsi birbirine karıştırılarak bir hamur elde edilir. Hamur küçük bezelere ayrılarak, bir tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Susam ekilir. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta (Sarısı poğaçanın üzerine)
1 yemek kaşığı sirke
2 tatlı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı yeşil zeytin
un
susam