Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Sarımsaklı taze fasülye

Sarımsaklı taze fasülye
 

"A, taze fasülye tarifi vermişler! Sanki tarif edilecek hiç bir yemek kalmamış gibi" dediniz mi ? yazımı ve fotoğrafımı görünce. Evet , bildiğiniz taze fasülye yemeği işte ama sarımsağın yemeğe kattığı lezzet fark edilmiyor fotoğraftan. Ne yapayım ama bu aralar pazar ve manav tezgahları geçilmiyor taze fasülyeden. Uzunu, kısası, enlisi, darı, tanelisi, tanesizi... beğen beğen al. Enli ve taneli olanından aldım, hem de epeyce. Bir kısmını yemek yapıp, bir kısmını buzdolabının dondurucu kısmına koyacağım.

Malzemeleri herkes bilir ya yine de sıralayayım, hani onlarla daha bir şık görünüyor yemek tarifleri :)

Taze fasülye
Kuru soğan
Domates
Kırmızı pul biber
Tuz
Toz şeker
Tereyağı
Sarmısak

Fasülyelerin yarısını tencereye koyalım. Küp küp doğradığımız soğan ve domatesin yarısını da fasülyelerin üzerine serpiştirelim. Fasülyelerin diğer yarısını koyalım şimdi ve soğanla domatesin geriye kalanını da fasülyelerin üzerine serpiştirelim yine. Su ilave edelim. Kırmızı pul biber, tuz, bir tatlı kaşığı da toz şeker ilave edelim. Üç , dört kaşık tereyağını da en üstüne koyalım ve tencerenin kapağını kapatalım. Bırakalım pişsin. Pişmeye yakın bir, iki diş sarımsağı iyice dövüp yemeğe karıştıralım. Yaklaşık beş dakika kadar daha pişirip, altını kapatalım. Afiyet olsun.

Gelelim dolaba kaldıracağım fasülyenin hazırlığına Bir tencereye çok az sıvı yağ koyalım. Bir domatesi rendeleyelim ve sıvı yağda bir iki çevirelim. Yıkayıp, kırdığımız fasülyeyi ilave edelim. Bir kaç kere de onu çevirelim. Altını kapatıp, soğumaya bırakalım. Buzdolabı poşetine doldurarak dondurucuya kaldıralım. Canınız ne zaman taze fasülye isterse , dolaptan çıkarıp diğer malzemeleri de ilave edip pişirin. Bu da size ; güzden kışa bir hazırlık önerisi işte.

 
Toplam blog
: 78
: 2343
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..