Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '09

 
Kategori
Ankara
 

Karayalçın projeleri (1)

Karayalçın projeleri (1)
 

Kamu görevlerinin bütün aşamalarında, proje ve program üzerinden siyaset yapan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat KARAYALÇIN; KENT çalışmaları nedeniyle, 1986 yılında İngiltere Veliaht Prensi Charles'dan, "Birleşmiş Milletler Dünya Konut Yılı" ödülünü almış, 1993 yılında ise kendisine, Fransız Hükümeti tarafından "Legion D'Honneur Şövalye Nişanı" verilmiştir.

Şövalye, Ankara'da 15 yıllık İ.Melih GÖKÇEK tahribatını ortadan kaldırmak için ACİL TEDAVİ PROGRAMI hazırlamıştır. Program iki sosyal ve üç mühendislik projesini kapsamaktadır.

Karayalçın'ın Mühendislik Projeleri

DSİ Genel Müdürlüğü'nün nüfusu 100.000'den fazla olan iller için hazırlamış olduğu programa göre, Ankara'nın su ihtiyacı 2020 yılına kadar GEREDE havzasından karşılanacaktı.

Ancak, İ.Melih GÖKÇEK söz konusu DSİ programına bağlı kalmamış, kendi kafasının dikine göre davranmıştır. Yaklaşık maliyeti 250 milyon $ olan GEREDE suyu yerine, 2007 yılındaki su kesintileri ve ana boru patlamaları sonucunda panikleyerek ve yaklaşık 1 milyar $ para harcayarak, 7 kentin atıklarının bırakıldığı KIZILIRMAK suyunu getirmiştir.

* Türk Tabipler Birliği, Kimya Mühendisleri Odası ve ODTÜ'nün yapmış olduğu su analizleri sonucu; kirli, pis kokulu olan, ağır metaller içeren KIZILIRMAK suyu, Kesikköprü-Gölbaşı arasında bir yere yapılacak olan arıtma tesisi ile arıtılacaktır.

* İkinci olarak; DSİ programı doğrultusunda, GEREDE havza suyunun Ankara'ya getirilmesi, halkımıza kesintisiz, sağlıklı ve temiz su verilmesi için, IŞIKLI barajı yapılacaktır.

Karayalçın'ın SHP Genel Başkanı seçilmesi nedeniyle, Büyükşehir Belediye Başkanlığından ayrıldığı, 50. Hükümet'te Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı olarak göreve başladığı 1993 yılı ortalarından, 1994 Mart seçimlerine kadar, Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal demokrat kadrolar tarafından yönetilmişti.

1994 Mart itibariyle; Dikimevi-AŞTİ hattında hizmet gören ANKARAY hafif raylı sistem %80 mertebesinde, Kızılay-Batıkent METRO hattı %60 mertebesinde tamamlanmıştı. 15 yıllık İ.Melih GÖKÇEK yönetiminde ise; 1 metre ray, 1 adet vagon, 1 hat sinyalizasyon dahi yapılmamıştır! Kentin ana arterleri, gelişmiş hiçbir batı ülke başkentinde görülmeyecek ve olmayacak şekilde, alt geçitlerle otobana dönüştürülmüştür!

* KARAYALÇIN, ulaşım tercihinin metro ve raylı sistem olduğunu; Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Eryaman-Sincan, Keçiören-Tandoğan METRO hatları ile, Dikimevi-Siteler arası hafif raylı sistem ANKARAY'I inşa edeceğini, üçüncü mühendislik projesi olarak taahhüt etmektedir...

 

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..