Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '13

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Karayolları işçileri bir önderini yitirdi

Karayolları işçileri bir önderini yitirdi
 

Emek mücadelesi önderi Muzaffer Saraç'ı kaybettik.


YOL-İŞ SENDİKASI ESKİ GENEL BAŞKANI MUZAFFER SARAÇ VEFAT ETTİ
 

Bu sabah Konya Apa Belediye Başkanı Halil Gülşen, ortak arkadaşımız olan Muzaffer abinin ölüm haberini verdi. Çok üzüldüm. YOL-İŞ Sendikası eski Genel Başkanlarından ve Yol-İş, Türk-İş içinde sınıf sendikacılığının öncülerinden olan Muzaffer Saraç, Ankara’da 71 yaşında vefat etmiştir. Saraç’ın cenazesi 23 Ekim Çarşamba günü Ankara Karşıyaka Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Karşıyaka mezarlığında defnedilecektir. Karayolu işçilerinin, Yol-İş üyelerinin, işçi sınıfının ve ailesinin başı sağ olsun. Işığı ve toprağı bol olsun.

İşçi hak ve özgürlükleri için uzun yıllar mücadele ederek Türk-İş’e ve sendikal harekete büyük hizmetler veren, kişiliği ve çalışmaları ile sendikacılara örnek olmuş Sayın Saraç’a; İstanbul Yol-İş 1 Nolu Şube üyeleri, Karayolcu arkadaşları ve eski dostları Saraç’ın ailesine üzüntülerini bildirdiler.

Muzaffer Saraç’ın Özgeçmişi:

Muzaffer Saraç 1942 yılında Zonguldak Devrek’te doğdu. Çalışma hayatına karayollarında başlayan Saraç, İstanbul Yol-İş Sendikasında Mali Sekreter, Genel Sekreter ve Başkanlık görevlerinde bulundu. Yol-İş Federasyonu’nun 4 Eylül 1975 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulunda Genel Sekreterliğe seçildi. 17 Kasım 1980 tarihinde yapılan Yol-İş Federasyonu 9. Olağan Genel Kurulunda Genel Başkanlık görevine gelen Saraç, 1983 yılında bu görevden istifa ederek Erdal İnönü başkanlığında kurulan Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP) kurucuları arasında yer aldı.

Muzaffer Saraç evli ve iki çocuk babasıydı.

www.dursunozdden.com.tr

 
Toplam blog
: 157
: 363
Kayıt tarihi
: 29.03.11
 
 

ÖZDEN, Dursun; (d: 21.10.1950, Niğde, Türkiye). Gazeteci, Gezi Yazarı, Şair, Belgesel Dursun Özde..