Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '08

 
Kategori
Sinema
 

Kardeş gibiydiler

Kardeş gibiydiler
 

Bir filmin konusuna bakarım daha çok. Oyuncularına dikkat etmem ama bu oyuncular bana tanıdık geldi. Oyuncuları: Brad Pitt, Dustin Hoffman. Eski bir film ama çok güzel. Bana sorsanız. Sevdiğin ilk film nedir diye. İlk önce bunu söylerim.

Konusu ise: dört tane arkadaş. Kardeş gibi büyümüş. Haliyle aynı mahallede kalıyorlar. Bir gün yaptıkları bir şaka kakaya dönüşünce hepsinin hayatları kararıyor. Bir tanesi hot dog almak için arabanın yanına gidiyor. Satıcıdan hot dogu( sosisli sandaviç) aldığında o hot dogu alan kişi kaçıyor. Arabanın sahibi kaçan çocuğun peşinden koşarken diğer 3 kişi ise araba boşta kaldığı için arabanın yanına gidiyor ve bol bol hot dog yiyiyor. Tabi diğer adam o çocuğun peşinden koşuyor koşuyor ve çocuk arabanın yanına gelip arkadaşlarıyla buluşuyor. Hepsi birden bu defa arabayı kaçırmak istiyor. Çocukluk işte. Arabayı kaçırırken ise bir metro istasyonunda duruyorlar. Arkada da arabanın sahibi onları yakalamaya çalışıyor. Çocuklar arabayı biraz merdivenlerden aşağıya tutuyor. Tam tutarken araba tutulmayacak gibi oluyor ve aşağıya düşüyor. Yani merdivenlerden aşağıya düşüyor.Yaşlı bir adamın kafasına düşüyor araba .Sonra hot dog’cunun sahibi bunları mahkemeye veriyor. Doğru islah evine. İslah evi çocukların kaldığı bir hapishane. Dört arkadaşı orada kötü şeyler bekliyor. Bir ve birden çok gardiyan onlara kötü davranıyorlar. Hatta o kadar ileri gidiyorlarki tecavüz ediyorlar. Yaptıkları bir şaka hayatlarına mal oluyor. O günleri hiç unutmuyorlar.

İşte geldik benim açımdan filmin en güzel yerine: Bu dört çocuktan ikisi büyüdüklerinde Kiralık Katil oluyor. Diğer ikisi ise avukat oluyor. Kiralık Katil olanlar bir restoranta gidiyorlar. Kiralık Katil olandan bir tanesi tuvalate giderken bir de ne görsün?

Islah evinde onlara tecavüz eden adamlardan bir tanesi yemek yiyiyor. Tommy( tecavüz edilen çocuklardan bir tanesi) ona dikkatlice bakıyor tuvalete giderken. Onlara tecavüz eden nox ise ‘’ne var diye’’ ona bakarken o da ona ‘’yok bir şey afiyet olsun’’ diyor. Nox( gardiyan) onu tanımıyor. Sonra Tommy masasına dönerken yanındaki arkadaşına noxun burada olduğunu söylüyor. ‘’Hemen işini bitirelim’’ diyor arkadaşı. Arkadaşının adını hatırlayamadım. Noxun masasına gidiyorlar ve noxu vuruyorlar. Bundan sonrasını size anlatmayayım. Görmeyenler bundan sonrasını izlesinler. Filmin tadı kaçar çünkü. Görenler için de bir daha izlemelerini tavsiye ediyorum.

Bu filmin ana konusu kişiden kişiye göre değişir. İsteyen gardiyandan başlar. Gardiyanların davranışlarını sorgular. İsteyen ise o hot dogcuya öyle yapmasalardı başlarına bunlar gelmeyecekti diye yorum yapabilir. Bu kişiye kalmış bir şey.

Çocukların mahalesinde lakabı şişko olan bir adam , çocukların kaybetikleri bir baseball maçından sonra’’ siz bir gün sert olacaksınız ama acı çekeceksiniz’’ demişti. Hakikaten acı çektiler.

Ben bu filmi şöyle sonlandırıyorum. Bir hareketi yapmadan önce en 2 defa düşünmeliyiz ve sonradan olacaklarını düşünmeliyiz.

Mardinli Ergin

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..