Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Haziran '08

 
Kategori
Futbol
 

Şans melekleriyle Türkiye yarı finalde

Şans melekleriyle Türkiye yarı finalde
 

Şu işi bir istikrara bağlasak iyi olur.

2002 yılında Dünya üçüncüsü oluyoruz. Ondan sonra Avrupa şampiyonasına katılamıyoruz. Dünya kupasında da yokuz. Hatta Dünya kupasında olaylı İsviçre maçıyla eleniyoruz. İmajımız yerle bir oluyor. Daha sonra bu sene katılıyoruz ve yarı final oynuyoruz. Burada bir istikrar olmadığını görüyoruz. Bir kere oynamışız yıllarca yatmışız.

Maçta ise belirgin eksiklerimiz göründü. Hala bir oturmuş bir defansımız yok. Hırvatlar oturmuş bir takım; ama şans faktörleri yanında değildi. Sanki kaleye bir ağ çekilmiş o ağı yırtamıyorlardı. Defanstaki adamların hepsi güvensiz. Gökhandan tut, oynamayan Servete kadar…

Mehmet Topal, Tuncay Şanlı, Nihat hepsi formsuz. Formsuz formsuz olmasına da Fatih Terimin her şeye rağmen orta sahadan adam çıkarıp bir forvet koyması bir antranör hatasıydı bence. Futbolun en önemli yanı orta sahadır. Orta sahadan adam çıkartıyorsun yerine sağlam bir orta saha adamı koy. Fatih Terim bunu yanlış yapmasına rağmen şans melekleri yanında oldu, Semih'in önüne düşüp kişisel beceriyle golü attı.

Şimdi o Semih'in golü girmeseydi antranör yerden yere vurulurdu. Semin topu rakibe çarpmasaydı direkt kalecinin üstünde olsaydı Terimden kötüsü olmazdı.

Terimi kurtaran adam semih ve şans melekleri oldu. Bizim şimdi eski olaylardan ders çıkarıp diğer turnuvalara katılmak için takım yaratıp, oralarda başarılar kazanmak için takım yaratmamız gerek.

Yoksa saman alevi gibi parlayıp sonra söneriz.

Mardinli Ergin

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..