Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '15

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Karınca misali olmalı engelli aileler

Karınca misali olmalı engelli aileler
 

KARINCA MİSALİ OLMALI ENGELLİ AİLELER


Amatör bir kameraman tarafından cep telefonu ile kaydedilen görüntüye göre, bir karınca ve arı ekmek kırıntısını kapmak için birbirleriyle mücadele ediyor. Arı ile ekmek kavgasında üstünlük sağladığı görülen küçük karınca, deyim yerindeyse ecel terleri döküyor. Küçük karınca ile bir müddet tek başına kavgaya girişen arı, başarılı olamayınca kısa süre sonra yardımına ikinci bir arı daha geliyor. 

Ekmeği kapabilmek için var güçleriyle küçük karıncaya saldıran iki arı beklenenin aksine karıncanın hışmına uğruyor. Uzun süre direnen ve ara ara arıları kuyruklarından ısıran karınca, küçük boyuna rağmen iki arıya ekmeği kaptırmıyor. Karıncayla bir türlü başa çıkamayan iki arılardan biri son bir hamle ile ekmek kırıntısına yönelirken, diğer arı ise karıncayı pençeleriyle kapıp havalanarak olay mahallinden uzaklaştırıyor. 

Ekmek kırıntısına kavuştuğunu sanan arılar kısa süre sonra hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaşıyor. Karınca kısa süre sonra kendisini götüren arıyı alt edip yeniden ekmek kavgasına geri dönüyor. 

Görüntülerde ekmek kavgasının galibinin kim olduğu tam anlaşılmasa da inatçı küçük karınca karşısında arıların pes etmiş olma ihtimalleri yüksek görünüyor.

(CIHAN  | BİTLİS - )

İşte tam da böyle engelli çocuklu ailelerin hayat mücadeleleri… Engelli çocuklarının hayata tutunabilmesi için her türlü mücadele ve fedakârlığa hazırlar. Kader çocuk yetiştirmede zor olanını sunmuştur engelli ailelere. Ama şurası muhakkak ki derdi veren dermanını da verir. Allah hiç kimseye taşıyamayacağı yük vermez. Tabii bu sırrı ahirette de daha iyi anlayacak engelli çocuklu aileler. Belki de engelli çocukları cennetin kapısını açacak onlara.

Hayatın kendisi zor… Bu zor şartlar altında engelli ailelerin çocuklarını hayata kazandırabilmeleri adına sabırla, azimle ve gayretle mücadele etmesi gerekiyor. Benim de iki işitme engelli ağabeylerim var. Babam belki bin defa bana evladım ağabeylerini topluma kazandırmalıyız demiştir bana. Beni odaklamıştır onların hayata tutunabilmeleri için gayret etmeye. Tabii kendisinin mücadelesi de ayrı bir roman konusu.

Karınca misali yolunda bulunacağız. Karıncaya sormuşlar;

-          sen mi bu küçük boyunla bu dağı aşacaksın. Karınca da cevaben;

-          Dağı aşamam belki ama en azından uğrunda ölürüm.

Engellilik Allah katında da büyük değeri olan bir dava. Yani uğruna seve seve mücadele edilebilecek ve ölünebilecek bir dava.

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..