Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '16

 
Kategori
Üniversitelinin Sesi
 

Kariyer yolculuğuna başlarken

Kariyer yolculuğuna başlarken
 

Yolculuk var, daha iyisi, daha güzeli için


Güzel niyetlerle iyi temennilerle yeni bir eğitim-öğretim yılına girdik ve birkaç hafta ön izleme imkânımız bile oldu. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyona yakın MEB personeli de bu sürecin heyecanını taşıyor. Okula yeni başlayanlar, 1.-5.-9. Sınıfa geçen öğrenciler, TEOG-YGS-LYS yani sınav grubu öğrenciler, yani herkeste tatlı bir telaş.

Eğitim hayatının en önemli safhaları elbette. Bununla beraber üniversite eğitimi de bu sürecin basamaklarında üst basamakları oluşturur.” Liyakat” sözünün çokça duyulduğu şu zamanda üniversiteli arkadaşlarımızın liyakati artıracak ufkunu açacak 4 tavsiyem var.

1.      Dersleri ihmal etmeden günü gününe ya da haftalık tekrarlar yapmak tabi devamlılığı dikkate almak JNotları yüksek tutmak akademik çalışmalar yapmayı düşünen öğrenciler için önemli.

2.      Yabancı Dil: Günümüz şartlarında yabancı dil, meslek grubuna göre önem taşısa da global bir köy olan dünyada iletişimin gereklilikleri arasında yer almaktadır. Yabancı dil öğrenmek için ise tavsiyem yurt dışına çıkıp gerek ERASMUS programları ile gerekse farklı kurumların çalışmaları ile dil öğrenmek etkili olacaktır.

3.      YAN DAL-ÇAP: Önceki yazılarımdan birinde detaylı bir şekilde ifade etmiştim, bu imkanın sunan üniversitelerden kendimize uygun bir alanda çalışma yapmak da faydalı olacaktır.

4.      Yüksek Lisans/Master/Doktora: Öğrenim görülen alan ile ilgili uygun bir yüksek lisans için kendimizi hazırlamalıyız. Örneğin hukuk fakültesi bitiren bir öğrencinin girişimcilik üzerine yan dal yapıp, işletmeden yüksek lisans yapması gibi. Mimarlık bitiren bir öğrencinin iç mimarlık ile ilgili yüksek lisans yapması tavsiye edilebilir. Tabi imkan ve vakit ayırmak mümkünse  master-doktora da faydalı olacaktır.

Üniversite bitirmek ile bitirdiği bölümde uzmanlık yanı şeyler değildir. Gereken yeterliliği sağlamak adına adımlar atmak hem mesleğimize bağlanmamızı hem de tercih edilirliğimizi artıracaktır. Katma değer üreten bireylerin yeterliliği ve alınan belgeler elbette tercih edilirliği artıracaktır. Hepinize başarılar dilerim.

Hüseyin ER

Eğitim Danışmanı-Lise PDR
huseyinerpdr@gmail.com
Facebook-twitter /ERHüseyin

 

 
Toplam blog
: 16
: 605
Kayıt tarihi
: 20.09.16
 
 

Eğitim bir süreç. Bu sürecin etkin figürü şüphesiz değerli öğrencilerimiz. Ve yardımcı roller. Si..