- Kategori
- Eğitim
Karma Eğitim'i uygulamayan ülkeler ve yemekhanedeki paravan...

Önce şunu belirtelim; karma eğitim sistemini kullanmayan ülke sayısı sadece 2!
Bu ülkelerin hangisi olduğunu merak ediyor musunuz?
Suudi Arabistan ve İran!
Siz Bakmayın AB’den sorumlu, Lüzumsuz İşler Bakanı Egemen Bağış’ın bu sistem Avrupa’da da var demesine.
Şu soruyu hep birlikte soralım: Dini siyasete alet edenler, kadınları niçin ikinci sınıf vatandaş olarak görüp, kadın erkek bir araya gelince, akıllarına neden bel altından başka bir şey gelmez?
Okul Müdürlerinin tetikçi olarak kullanıldığı günümüzde, karma eğitim’e karşı çıkanların kariyer yükselmesi yaşadığını görüyoruz.
Önce kızların etekle okula gelmeleri yasaklandı. (Antalya Gazi Lisesinde) Devamında Kızlarla erkeklerin ayrı saatlerde yemek yemeleri sağlandı, bu yetmedi, yemekhanelerin arasına karavan koyarak, kız erkek bir arada yemek yemeleri yasaklandı. (Isparta Melih Doğan Anadolu Lisesi!)
Bu arada Trabzon’daki bir okulda kız ve erkek öğrencilerin aynı merdiveni kullanmasının yasaklanmasına kadar işi götürdüler.
Eğitim kurumlarında bunlar olurken, Başbakan Denizli’den haykırdı “kızlı erkekli öğrencilerin aynı evi paylaşmaları bize ters! Kız ve erkek öğrencilerin aynı yurdu paylaşmasını ortadan kaldırdık!” oysa kızlı erkekli öğrenciler hiçbir zaman aynı yurdu paylaşmamıştı.
Kızlı erkekli öğrenci evleri tartışması epey ses getirdi ve ülkenin gündemi hep bu yöne çevrildi. Ekonomideki gelişmeler ve olumsuzlukların üzerine örtüldü.
Gelelim karma eğitim sistemine: Bu sistemi ortadan kaldırıp, kız ve erkek öğrencilerin ayrı okullarda okuması için eğitim kurumları yeterli mi?
Bu kadar okulu bulsalar, bu kadar okula yetecek öğretmen bulabilirler mi?
Sadık Yakut’a sen ne diyorsun diyen bir AKP’li gördünüz mü?
Bir yerlerden düğmeye basıldığı belli oluyor! Tıpkı 4+4+4 kanun teklifinde olduğu gibi…
Görünen o ki, böylesine küçümsediğimiz uygulamalarla, ülkemiz adım adıma şeriata doğru götürülüyor.