Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mayıs '09

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Karma sergimiz açıldı

Karma sergimiz açıldı
 

2. Çayeli Kültür-Sanat Haftası etkinlikleri hazırlanan karma serginin açılmasıyla başladı. 2 hafta sürecek etkinliklerde Çayelililer kültür ve sanatla iç içe olacaklar.

Açılışı yapılan karma sergi beş ayrı bölümden oluşmakta…

Çaydef Çocukları Resim Sergisi : Bu yıl ilki düzenlenen ve çocuklarımızın resimlerinden oluşan sergi, çocuklardan ve ailelerden büyük ilgi gördü.

Sergide resimleri bulunan çocuklarımız:

Aleyna Dinçkol

Aysel Kavroz

Ceren Akgün

Çağla Kısır

Fatmanur Şişman

Murat Şişman

Nazlı Kemerbaş

Rana ve Cüneyt

Sedef Aydın

Yasemin Terzi

Feretiko Sergisi: Unutulmaya yüz tutmuş feretikomuzu gün ışığına çıkardığımız bugünlerde feretikonun tanıtımı için Çayeli’nden gelip bizlerle oldular. Çayeli Halk Eğitim Merkezi temsilcisi Fatma Dedetaş’ın düzenlediği sergide ayrıca Çayeli’ndeki kadınlarımızın el emeği göz nuru el işlerini de görebilirsiniz. Feretikodan yapılan şemsiye ve ayakkabı sizi cezp edecek ürünlerden ikisi…

Çaydef Kadın Kolu Yöremizden Sergisi: Çaydef kadın kolu tarafından hazırlanan yöremize eski giysilerimizin, eşyalarımızın ve kadınlarımızın el işlerinin sergilendiği sizi seneler önceye götürecek bölüm. Yıllar önce anneannelerimizin, babaannelerimizin giydiği gelinliği merak edenler sergideki mankene özellikle dikkat etsinler.

Salonu hazırlayan kadınlarımız:

Ayşe Kemerbaş

Ayşe Şuşoğlu

Ayşe Tarakçı

Birsen Beyaz

Cemile Şişman

Emine sağlam

Emine Şişman

Fatma Dedetaş

Gönül Kaşıkçı

Güzide Özdal

Meryem Kısır

Nazmiye Çom

Neşegül Çiftçi

Nuriye Şuşoğlu

Sevilay Topraktepe

Resim El Sanatları Sergisi: Yöremizde bilmediğimiz, duymadığımız resimle ilgili ne çok kişi olduğunu öğrenince şaşıracaksınız. Hele bunların içinde ev hanımlarının olduğunu duyunca hayranlığınız artacak. Sadece resimde değil el sanatlarında da ne kadar başarılı olduklarını görüp hayran kalacaksınız.

Resim bölümünde yer alan sanatçılarımız:

Gözde Topraktepe

Havva Demirli

Kezban Kesici

Muammer Kemerbaş

O. Erdem

Özgül Yanar

Sevgi Tanyaş

Bir ağaçtan neler yapılabilir diye düşündünüz mü hiç? Hayalinizde canlandırdıklarınız olabilir. Nihat Kısır’ın ağaç işlemeciliği konusunda hazırladıklarını görünce ağaçla neler yapılıyormuş düşünecek ve belki siz de bu sanata ilgi duyacaksınız.

Isıya dayanıklı seramik çalışmaları nasıl yapılır biliyor musunuz? Sergimizde yapım basamaklarını ve yapılan ürünleri bulabileceksiniz. Güzide Özdal’ın hazırladığı bölümde farklı pek çok sanat eserini de görebileceksiniz.

Pek çoğumuzun gördüğünde hayran kaldığı bir diğer çalışma da Bahar Yüksel tarafından hazırlanan rölyefler. Sabır ve yetenek isteyen bu ürünleri görmenizi ve incelemenizi tavsiye ederiz.

İstanbul’da Karadenizden İzler Fotoğraf Sergisi: Göç edip, İstanbul’a geldik. Gelirken kültürümüzü, geleneklerimizi, örfümüzü de birlikte getirdik. İstanbul’un çeşitli bölgelerinden kulübümüzün çektiği fotoğrafları gördüğünüzde hem fotoğraflara hayran kalacaksınız, hem de “burası İstanbul mu?” diyeceksiniz. Sergide Çayeli ve yaylalaırmızın fotoğrafları da sizlerin beğenisine sunulmuş durumda.

Fotoğraf Kulübü:

Arzu Muşdal

Güzide Özdal

İsa Öztürk

Neşegül Çiftçi

Nuray Çolak

Nurettin Topal

Pınar Yüksel

Semra Kesepara

Vatan Karakaş

Sergimizde ayrıca Resul Çelik’e ait karadeniz fotoğrafları sergisi de bulunmaktadır. Fotoğraflar sizi karadenizin eşsiz güzelliklerine götürecek.

31 Mayıs tarihine kadar açık kalacak sergimizi her gün 11:00-23:00 saatleri arasında gezebilir, ayrıca düzenlenen etkinliklerimize de katılabilirsiniz.

Çaydef Fotoğraf Kulübü üyelerine fotoğraf sergisinin, diğer sergilerin ve salonun hazırlanmasında gösterdikleri emek için çok teşekkür ederim. Sizlerin emekleriyle pek çok çalışma gerçekleştirildi... Ayrıca gruba yardımcı olan Çaydef yönetimine, kadın koluna ve gençlik koluna da teşekkür ederiz...
 
Toplam blog
: 69
: 718
Kayıt tarihi
: 29.01.09
 
 

Kelimeleri ardı sıra ekleyerek ve içine yüreğimden gelen sesi katarak yazdıklarım anlatır beni size..