Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '11

 
Kategori
Eğitim
 

Karne için geri sayım

Karne için geri sayım
 

Beklenen gün geldi. Kimisi heyecanla gurur tablosunu beklemekte, kimisi de vereceği hesabı düşünmekte. İlköğretimin başlamasıyla küçük bedenlerin de mücadelesi başlıyor. Kalpleri eskiden yeni alınan oyuncağı poşetinden çıkarana kadar hızla çarpardı, artık bu özel gün için çarpıyor. Kocaman bir sene geride kalırken ev ödevleri, dönem ödevleri, yazılı – sözlü hepsine üç aylık bir ara veriliyor. Mezun olacaklar için yeni heyecanlar başlıyor. Bir yandan da ayrılık üzüntüleri tabii. Alıştıkları öğretmenleri, sevdiği arkadaşları hepsi bu son günle beraber geçmiş olmaya yüz tutuyor. 

Aileler heyecanlı. Ama maalesef toplum olarak “kıyaslama” yetimiz fazla geliştiği için birçoğu yine Ali ve Veli ile kıyaslayacak çocuğunun karnelerini. Yazık! Bazı çocuklar başarı ve başarısızlıklarıyla kabul edilip özümsenirken, bazıları tepkili yaklaşımlara maruz kalacak. Ve hatta bugün bitmesin diye içinden dua edecek sessizce. Şimdi her ne kadar “yapmayın çocuklarınızı her şeyiyle kabul edin” desek de böyle olmayacağı kesin. 

Düşük gelen notlarda sınav stresi, dikkat eksikliği, aile ortamının düzensizliği gibi birçok etki var. Bu nedenle alınan karneleri sadece çocuğa bağlamanın da yanlış olduğunu düşünüyorum. Alınan notlar aynı zamanda ailelere de ait olmalı. Ama sadece iyi gelen derslerin notları değil tabii. Tatil beklentisi ve karne hediyesi merak konusudur şimdi. Tatilin önemine katılırken, karne hediyesi mantığını anlamış değilim aslında. Sorumluluklarımız var ve onları yerine getirirken bir şeylerle koşullandırmanın ne derece doğru olduğu tartışılır. Motive etmenin en güzel yolu sevgi olmalı. 

Gelelim tatilin nasıl geçeceğine… 

Yaz tatilini dolu bir şekilde tamamlatmak velilerin görevi. Etkinlikleri araştırdığımızda her bütçeye uygun şekilde aktivite bulabiliyoruz. Onların deşarj olup yeni bir seneye kusursuz hazırlanması için birçok aktivite düşünülmüş. Araştırdığınızda her günleri dolu, amaçlı geçebilir. Kültür – sanat etkinliklerine ağırlık verebilirsiniz. Yeteneklerini keşfetmelerinde, eğlenceli ortamlarda bulunmalarında yardımcı olabilir, sokakta geçecek boş ve tehlikeli zamanların önüne geçebilirsiniz. Yapacak çok şey var aslında. Günlük tutmaları için teşvik etmek, tarihi mekan müze gezileri düzenlemek, ailecek yapılacak eğlenceler vs. 

Büyük güne bir kala her öğrencinin verdiği emeğin karşılığını adaletli bir şekilde almasını dilerim. Şimdiden iyi tatiller. 

 

http://www.bugunbugece.com/istanbulv2/Etkinlikler/Etkinlik/haydi-cocuklar-yazin-sanata 

 

http://www.cocukvizyon.com/ekoldrama-yaz-okulu-2011/etkinlik/1391/ http://www.antoloji.com/etkinlik/default.asp?CAT=11 

 
Toplam blog
: 670
: 1923
Kayıt tarihi
: 19.12.10
 
 

İstanbul doğumlu. Kuantum Yaşam Koçu. EFT, NLP, ETKİLİ İLETİŞİM, BEDEN DİLİ gibi bir çok konuda e..