Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '07

 
Kategori
Çocuk Psikolojisi
 

Karnemizi aldık... Çocuklar ne ister....

Karnemizi aldık... Çocuklar ne ister....
 

Malumunuz karneleri aldık yarı yıl tatiline girdik. . Bu seneye kadar takdir belgesine alışık olduğumuzdan bu sene ilk yarı yıl karnemiz de Teşekkür belgesi gelince hafif bir buruklukla birlikte sevindik. . . . Tabi biz bu durumu 6. sınıf olduğuna, ilk okuldan farklı bir ders düzenine geçişte ki bocalamadan kaynaklandığını düşünüyoruz. . .

Şuan çocuklarla birlikte evde olan anneler de sömestre tatiline girdiği için vaktimizin çoğunluğunu, bu ara onlara ayırıyoruz. Onlarla vakit geçirip, onların istekleri doğrultusunda mutlu olarak günlerini geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. . . Çalışıyoruz fakat onların istekleri de bizi kendimizden geçirecek noktaya getiriyor. . . .

Karneyi de bahane ederek, tatildeyiz anne hadi bugün sinemaya gidelim. . Gidiyoruz. . . Tatildeyiz anne şuraya gidelim buraya gidelim. . Gidiyoruz. Hamburgeciye gidelim, eğlence merkezlerine gidelim. . Gidiyoruz. . . Hadi çocuk okul stresinden uzaklaşsın, okulun yorgunluğunu üzerinden atsın diye birlikte hoş vakit geçirmek adına gidiyorsunuz. . . .

Fakat gittikçe gidiyorsunuz. . . Bu gitme isteklerinin bir türlü sonu gelmiyor. . . Sadece biryerlere gitme isteğiyle sınırlı değil tabiki bu istekler. . . Alış veriş, oyuncak, kitap vs vs. . . Herşeyden de haberleri var. . Hangi ara hangi dere duyuyorlarsa onu da anlamış değilim. . . .

Bu istekler işin maddi kısmı. . . . Birde bu isteklerin manevi tarafı bulunmakta. .

Çocuklar ne ister? . . . . Doyumsuz olarak, sevgi ister, ilgi ister, oyuncak ister, bilgisayar ister, cep telefonu ister, varken bir daha ister, yani 18 yaş kanunu olmasa araba bile isteyecekler. . (Gerçi benim kızım onuda istedi )

Her anne baba çocuğuna fazlasıyla sevgi ve ilgi verir gösterir. . Ama yok şimdi ki doyumsuz çocuklara yetmiyor. . O kadar sevgi ve ilgi göstermene rağmen, onca zaman birlikte vakit geçirmene rağmen, bir an geliyor '' Siz beni sevmiyorsunuz. . Bana hiç ilgi göstermiyorsunuz'' deyip işin içinden çıkıyorlar. . . Anne baba ne yapacağını şaşırıyor artık. . Verdikçe bir fazlasında oluyor gözleri. . .

Kullandıkları bilgisayarlar, cep telefonları bile hemen hemen en son modellere göre alınsa bile, yeni bir üst model çıktığında onu istiyorlar. . ''Teknolojiye yetişilmez, elinizdekinin kıymetini bilin'' dediğiniz de suratlar hemen asılıyor. . Eminim bu senaryolar, çeşitlilik arzederek, çocuğu olan her evde yaşanıyordur. .

Sanmayın benim bu surat asılmalarından etkilenip te, kızımın her dediğini yaptığımı. . Mantıklı açıklamalarla izah ederek anlatmaya çalışıyoruz kah sinir katsayılarımızı yükselterek, kah en dingin halimizle. . .

Çocuklarımıza manevi olarak sınırsızca sevgimizi verebiliriz, fakat maddi olarak vereceklerimizin, vakti ve saatinde verilmesi taraftarıyım. . . Çünkü zaman ilerledikçe verecek birşeylerimiz kalmayacak. . . Arayış içerisine girecekler. . .

Tıpkı Fransız halkı gibi, hayatta herşeyden doyum noktasına ulaşıp, zevk uğruna şehrin kanalizasyon kanallarında pislik savaşı yapmaları gibi. . .

. . . .

 
Toplam blog
: 529
: 3765
Kayıt tarihi
: 29.08.06
 
 

İstanbul'da doğmuşum... Dünyalar tatlısı bir kızım var... Herkesi kolay kolay sevemem... ..