Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '08

 
Kategori
Spor
 

Karşıyaka' ya stat müjdesi

Karşıyaka' ya stat müjdesi
 

http://www.kaliteliresimler.com/data/media/1070/Wallpaper.jpg


Karşıyakalıların yıllardır özlemle beklediği stat projesi için ilk adım atıldı. Karşıyaka takımı kısa süre sonra 15 bin kişilik yeni stadına kavuşacak. Karşıyaka, maşlarını kendi ilçe sınırları içerisinde oynama imkanı bulacak. Proje tamamlandığında İzmir modern bir spor kompleksine daha kavuşmuş olacak

Proje İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandı. Stat önceden kararlaştırıldığı üzere; İzmir Çevre yolu Karşıyaka Kavşağı'nın kuzeyinde, Huzurevi ile Örnekköy Mezarlık Alanı arasında kalan alanda 15 bin kişilik stat ve spor tesisleri yapılmasını öngören 1/5 bin ölçekli nazım imar planı, komisyonlardan geldiği şekli ile oy birliği ile kabul edildi.

Alınan karar sonrası büyük seviç yaşadıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "İmar düzenlemeleri tamamlanan bu alanda, yatırımcı bularak bir an önce projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için herkesten destek bekliyor, göreve çağırıyoruz. Umarım projeye destek artarak devam eder" dedi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Akif Ersezgin ise, stat projesinin Karşıyaka Belediyesi ve başkanının ilçe için ortaya koyduğu çok ciddi bir girişim olduğunu belirtirken, bu proje ile Karşıyaka’yı daha başarılı bir geleceğin beklediğini sözlerine ekledi. Ayrıca halen kullanmakta oldukları Yalı tesislerini Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden devralmak istediklerini de belirten Ersezgin, “Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile borçlar konusunda mutabakata vardık” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Projede neler var

Stadın çevresinde otoparklar, kamp merkezi, antrenman sahaları ve kafeteryalar yer alacak. Tam anlamıyla bir spor kompleksi oluşturulacak. Ulaşım açısından da çok avantajlı bir mevki de yer alacak olan stat, çevre yoluna sadece 500 metre mesafe uzaklıkta olacak. Örnekköy'de Tenis Kompleksi'nin üst kısmında 85 bin metrekarelik alanda hayata geçirilmesi öngörülen stat projesi hayata geçtiğinde Karşıyaka Spor Kulübü bundan böyle maçlarını kendi ilçe sınırları içerisinde oynayacak. Proje tamamlandığında taraftar desteğinin de artması planlanıyor.

murat aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..