Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '15

 
Kategori
Dostluk
 

Karşıyaka'daki şenlikte, herkeslere inat, gerine gerine " Andımız'ı " okudular.

Karşıyaka'daki şenlikte, herkeslere inat, gerine gerine " Andımız'ı " okudular.
 

Ege'nin İncisi Karşıyaka


         Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 23’üncü kez düzenlenen Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği muhteşem bir şölenle kapılarını açtı. 10 ülke ve Ege illerinden gelen çocuklar yöresel oyunlarını sergiledi. Kortej yürüyüşüne 3 bin Karşıyakalı katıldı.

         İLK ZİYARET MAKAMDA : Karşıyaka Belediyesi’nin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında bu yıl 23’üncü kez düzenlediği Uluslararası Çocuk Şenliği başladı. 10 farklı ülkeden ve Ege’nin değişik illerinden gelen 143 çocuk, ilk olarak Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ı makamında ziyaret etti, hediyelerini sundu.

 

         KARNAVAL GİBİ AÇILIŞ: Açılış töreni ise karnaval havası yarattı. 17.30’da Çarşı’da başlayan kortej yürüyüşüne, misafir çocuklar da yöresel kıyafetleriyle katılırken, yaklaşık 3 bin kişi de bu coşku dolu anlara ortak oldu. Özel kostümlü canlı heykeller ve bando da korteje renk kattı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar da açılış yürüyüşünde eşi Zehra Akpınar ve kızları Deniz ile birlikte yer aldı.
 

         GÖSTERİLER BÜYÜLEDİ: Kortejin Karşıyaka Vapur İskelesi’ne gelmesi ile birlikte coşku ikiye katlandı. İskelenin yan tarafında kurulan özel platformda Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya, Moldova, Rusya ve Sırbistan’dan gelen yabancı çocuklar ile Ege illerinden gelen misafir çocuklar yöresel oyunlarını sergiledi. Karşıyakalılar da gösterilere yoğun ilgi gösterdi. Açılışın ardından Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı’ndaki resepsiyona ise protokol üyeleri katıldı.
 

         HALK EGEMENLİĞİNE SAHİP ÇIKACAK: Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Karşıyaka demokrasinin, özgürlüğün ve Atatürk devrimlerinin başkenti, Türkiye’nin en aydınlık, en çağdaş ve yüzü geleceğe dönük en güzel kentidir. Hem dünya çocuklarını hem de Anadolu’nun, Ege’nin evlatlarını aynı şenlikte buluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutlu günü ülkenin geleceği olan çocuklara armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını minnetle ve şükranla anıyoruz. Eğer Cumhuriyet olmasaydı bizler de olmazdık. Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse, millet egemenliğini ilelebet yaşatacaktır. 23 Nisan yaşasın ki dünya yaşasın, çocuklarımız yaşasın

         Ayrıca düzenlenen  Çocuk Koroları Konseri, sanatseverlerin beğenisini kazandı. Gece sonunda yaklaşık 200 çocuk ve salondakiler hep bir ağızdan “Andımız”ı okudu. 

         Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde sahne alan TOBAV, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Devlet Opera ve Balesi çocuk koroları, en güzel çocuk şarkıları ve marşlarla, salonu dolduran yüzlerce sanatseveri büyüledi. Minik sanatçılar, gecenin sonunda ise sürpriz yaparak hep bir ağızdan Andımızı okudu. Çocuklara Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve salonda bulunanlar da eşlik etti.

         Karşıyaka’yı çocukların düşünceleri ve önerileriyle yönettiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Atatürk’ün çocuklarıyla ne kadar gurur duysak az. Türkiye Cumhuriyeti bir maddi temel üzerine değil, kültür ve sanatın üzerine kurulmuştur. O nedenle sağlıklı bir şekilde yaşamına devam etmektedir. Biz de sanata ve sanatçıya her zaman sahip çıkıyoruz. Sanatı ucube sayan, sanatçıyı da kapı önüne koyan sistemin karşısındayız. Bu anlayışla, ilk defa bir ilçe belediyesi olarak kadrolu Oda Orkestrası oluşturduk. Başına da; Kültür Bakanlığı’nda yaptıkları gibi jeoloji mühendislerini değil, saygın sanatçıları getirdik. Bugünlerimizi Atatürk’e ve Cumhuriyete borçluyuz. Yaşasın Cumhuriyet” dedi.

 

 

 

 

Ayrıca düzenlenen  Çocuk Koroları Konseri, sanatseverlerin beğenisini kazandı. Gece sonunda yaklaşık 200 çocuk ve salondakiler hep bir ağızdan “Andımız”ı okudu. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde sahne alan TOBAV, Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Devlet Opera ve Balesi çocuk koroları, en güzel çocuk şarkıları ve marşlarla, salonu dolduran yüzlerce sanatseveri büyüledi. Minik sanatçılar, gecenin sonunda ise sürpriz yaparak hep bir ağızdan Andımızı okudu. Çocuklara Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve salonda bulunanlar da eşlik etti.

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..