Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '09

 
Kategori
İstanbul
 

Kartal Belediyesi Kriz Masası

Kartal Belediyesi Kriz Masası
 

"Trakya ve İstanbul’u etkisine alan şiddetli yağmurla gelen sel felaketine karşı Kartal Belediyesi Kriz Masası gerekli önlemleri aldı. Sağlıktan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Dr.Turgut MERMERTAŞ başkanlığındaki Kriz Masası, gerekli koordinasyonu yaparak Mahalle Muhtarlarını da bilgilendirdi. Belediyenin 24 saat görev yapan Kriz Masası telefonları 387 41 39, 353 58 12, 353 11 91, 353 96 80 olarak belirtildi."

Kartal Belediyesi resmi sitesinden yapılan duyuruda;

“Vatandaşımızın Dikkatine: Söz konusu risk haritaları ölçeğinde yaşanabilecek problemlere karşı, müdahalede bulunacak gruplar oluşturulmuştur. Oluşabilecek afet sonucunda İhtiyaç duyan vatandaşlarımıza kalacak yer ve yemek problemleri için binalar hazırlanmış ve ilgili ekipler görevlendirilmiştir. Su baskınlarını engellemek için kanal temizlikleri yapılmış ve suların yönlendirme işlemleri devam etmektedir. Kısa vadede sahip olduğumuz araçlar dahilinde alınabilecek önlemler alınmıştır. Fakat çözümü uzun sürecek bölgeler için 11 Eylül-13Eylül aralığında vatandaşımızın da can ve mal kaybı yaşanmaması için dikkatli ve iletişimde olması gerekmektedir. Haritalarda belirlenen bölgelerde araç park edilmemeye özen gösterilmesi, söz konusu bölgelerde özellikle giriş katta oturan vatandaşlarımızın kişisel önlemleri alarak ekiplerimizle iletişimde kalmaları rica olunur. “ denildi.

Bu açıklama bazı yetkililerin yaptığı, “Tedbirinizi alın!” şeklindeki komik açıklamadan çok daha mantıklı.

Vatandaş olarak ne gibi önlem alabiliriz?

Yapılacak en mantıklı şey, kıymetli eşyalarımızı yanımıza alarak evden çıkmak ve dış kapıya varıldığında son birkez geri dönüp evimize bakmak, sonra da vakit kaybetmeden bir haftalığına şehri terk etmek...

Gidip de dönmemek dönüp de bulmamak var...

Konuyla ilgili olarak Sayın yazarım Ali Gülcü'nün yetkililere bir sorusu var;

“Paçaları çorapların içine soksak faydalı olur mu?” diyor.

Merakla bu sorunun cevabını bekliyorum. Yetkililerimizden ferman geldiğinde bu acil önlem planını hemen hayata geçirmekte fayda var!

İyi bayramlar...

 
Toplam blog
: 1929
: 661
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

  Hayatı ciddiye almam, emeği çok ciddiye alırım. Dünyanın en vazgeçilmez üçlüsü; çocuklar, çiçek..