Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '15

 
Kategori
Spor
 

Kazanma kafada başlıyor

Nasıl bir kura düzenidir bilemiyoruz Avrupa Şampiyonası’nda içinde bulunduğumuz B Grubu sanki tüm seri başı ülkelerin özellikle bir araya getirildiği bir organize iş gibi. İzlanda’yı bir kenara koyarsak, diğer beş ülkenin hepsi son dörde kalmayı hak edecek güce ve performansa sahip.

Dahası bizim de bu grupta bulunuyor oluşumuzdur.

Bunun çok büyük bir dezavantaj olduğuna kuşku duymamakla birlikte kendi gücümüzü test etmemiz bakımından bir eşik olduğunu da düşünüyorum.

Milli Takımımız neresinden bakarsanız bakın yepyeni bir jenerasyon ve oluşum.

2006’da Japonya’da katıldığımız Dünya Kupası’na da Tanyeviç gençlerden kurulu bir takımla gitmişti ve sürpriz sonuçlara imza atmış, turnuvanın en renkli takımı olarak da akıllarda yer etmiştik.

Sonrasında karakteristik özelliğimiz olan inişli çıkışlı bir grafik izleyerek nihayetinde 2010’daki Dünya ikinciliğine kadar uzanmıştık.

Bu takımın da ağabeylerinden çok farklı olduğunu göremiyorum. İşte temel mesele de bu eşiği aşacak, başka bir anlayışa ve spor aklına dönüşecek süreci de bu turnuvada gerçekleştirebilmektir.

Dün İspanya’yı kafa kafaya oyun sonrasında yenen İtalya galibiyetiyle başladığımız grup maçlarında taktiksel olarak İspanya’ya karşı daha soyunma odasında teslim olmamız, üstelik turnuvanın en farklı yenilgilerinden birini kabullenmemiz açıkçası ne anlaşılır ne de mazereti kabul edilecek bir durumdur.

Peş peşe seri maçlara çıkmanın ne kadar zor ve yıpratıcı olduğunu bilmekle birlikte gönül istiyor ki İspanya’ya karşı da kazanmak kaybetmek önemli değil, kafa kafaya mücadele ediyor olmak önemlidir.

Yine Pazar günü, turnuvanın en güçlü ve kaliteli takımı gibi görünen Sırbistan karşısında son topa kadar mücadele etmiş Almanya’ya daha ilk periyotta 20 sayılık bir fark oluşturup maçı kazanıyor olmamız aslında takımımızın gücünü ve neler yapabileceğini bize göstermesi bakımından fazlasıyla değerlidir.

İlk periyotta mükemmel bir performans gösteren, Semih, İlyasova, Dixon, Sinan maçın kopmasını sağlarken Cedi Osman’ın karşılaşma boyunca takımımızın her krize girdiği bölümde devreye girerek Almanya’nın bize yaklaşmasına izin vermeyen genç ancak büyük basketbolu bize müthiş bir jenerasyonun haberini verdi.

Turnuvanın sponsoru şampuan markasının reklamlardaki sözünü tekrar etmek gerekirse “kazanma kafada başlıyor” biraz da.

Ülke olarak hepimizin gözünde büyüttüğü ülkelerin hiçbiri ne yenilmezdir ne de bizim boy ölçemeyeceğimiz sporculardan oluşmaktadır.

Kazanmak için çıktığımız her maçı nasıl oynadığımız ortadadır.

Ancak inanç ve motivasyonun yanında özellikle serbest atışlara dikkat ediyor olmak böylesi üst düzey karşılaşmaları kazanmanın önemli araçlarından biridir. Maalesef ne kulüpler seviyesinde ne de milli takım düzeyinde serbest atışlara çözüm bulabilmiş değiliz. Bugün çok daha sert geçeceğini tahmin edebileceğimiz Sırbistan maçında ne kadar önemli olduğunu yaşayarak göreceğiz. 

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..