Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

Kazım Karabekir Paşa olmasaydı!

Kazım Karabekir Paşa olmasaydı!
 

Ağrı'da seçimi kazanarak BDP'den belediye başkanı olan Sırrı Sakık ayağının tozuyla Kazım Karabekir Paşa'nın adını şehirden sileceğini buyurmuş.. İnşallah İstiklal kahramanı paşanın adını kaldırıp Apo'nun adını vermeyi düşünmüyordur.

Herhalde sayın Sakık dahil bilmeyen yoktur: Kazım Karabekir Paşa "Doğu Fatihi " unvanlı bir İstiklal Savaşı kahramanımızdır. Milli Mücadeleyi başarıya ulaştıran, başını Mustafa Kemal'in çektiği kumandanlar  kadrosunun en büyüklerinden biridir.

O Kazım Karabekir Paşa'dır ki Doğu Cephesi kumandanı olarak yapmış olduğu harekat ve göstermiş olduğu kahramanlıklar sayesinde vatanımızın doğusu bize kalmış, Ermenilerin eline geçmemiştir. Eğer Ağrı'dan adı silinmek istenen o paşa olmasaydı bu muhterem zevat değil belediye başkanı köyüne muhtar bile olamazdı.

İnsanların tarihteki büyük değerlere karşı  saygısını koruması veya en azından düşmanlık etmemesini beklemek hakkımızdır. Üstelik o değer senin mutlu yarınların için rahat-huzurunu terkedip, canını bile tehlikeye atmışsa..

Kazım Paşa'nın ismi bugün Doğu Anadolu ve Karadeniz'in bütün şehirlerinin caddelerinde, sokaklar ve  meydanlarında yaşıyor. Ağrı'dan da kolay kolay silinemiyecektir.

 
Toplam blog
: 343
: 446
Kayıt tarihi
: 19.02.11
 
 

Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunuyum. Teknoloji Yönetimi dalında mast..