Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '16

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

Keçi sütü altın değerinde ama memlekette keçi yok

Keçi sütü altın değerinde ama memlekette keçi yok
 

Bakın bu keçiler ot yiyor, nereden çıkardınız ormanı yediğini...


Tiftik keçisi vardı Ankara’nın, şimdi hiç yok, adı bile. Hani o tiftiği içindi, tiftiğe de galiba pek gerek kalmadın, onun için. Ama keçinin sütü, peyniri çok değerli; çünkü sağlıklı.

Keçi bize gerekli ama ormanı yiyor. Tabii ki bilmiyorum keçi sadece ormanlık yerlerde mi yetişir. Yani ağaç dalı yaprağı mı yer. Söyleyelim yemesin! Yani bir yolu vardır belki.

Eğer böyleyse keçi sütünü, yoğurdunu, peynirini rüyamızda görürüz. Ot yesin, diken yaprağı yesin Allah Allah. Kimse ormanlarımı yesin diye keçi yetiştirmez.

Doğrusu yetiştirme koşullarını bilmiyorum. Benim çobanlığını yaptığım keçiler dal yaprak yiyordu. Eğer ormanları yemeyeceklerse çok gerekli bir hayvan. Bizim de iç kesimler Gobi çölü gibi maşallah, orman mı var ki yesin.

Tarım bakanlığınca keçi yetiştiriciliğiyle ilgili projeler üretilmeli. Bir de efsaneye göre keçi öyle ormanları kurutmaz, hakkı olanı yermiş. Valla keçi Paris sokaklarında yetiştirilecek hali yok, bizim ülkemiz gibi yerlerde yetiştiriliyordur herhalde.30 liraya peyniri satılıyor, üstelik derde deva.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..