- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 3809
Kedi batmaz

Kedi batmaz, BOLU mengen yöresine ait , bir çeşit adıyla tadıyla farkılı bir lezzettir. Bilirsininiz türkiyemizin farklı şehirleri , gelenekleri , yemekleri vardır bu yemeğimizde bolu mengen yöresine memleketime has bir tattır tatmanızı tavsiye ederim . ( KEDİ BATMAZ)
Malzemeler:
2 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı sütün çiği
100 gr ceviziçi veya kaz ciğeri Yapılışı:
Bir tencereye 2 bardak kadar su konur. İçine tuzu da konularak kaynatılır. Kaynayan suya mısır unu yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Karıştırmaya hamur hale gelinceye kadar devam edilir. Pişirme, kaşığın zor hareket etmesinden ya da hamurun üzerine konulan bir koz parçasynyn yapışmamasından anlaşılır. Süt kaymağı ve tereyağı tavada eritilir. Bu ciğ süt kaymağı pembelesinceye kadar sürer, pişmiş olan hamur küçük parçalara ayrılarak tabağa alınır. Aralarına dövülmüş ceviziçi konur, istenirse kaz ciğeri de eklenir. Üzerine kızarmış yağ dökülerek servis yapılır. AFİYET OLSUN ...
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

tarifi aldım inş en yakın zamanda yapmaya çalışacam...KİM demiş erkekler güzel yemek yapamaz diye 3 senedir yemek yapıyorum...işin sırrı baharatlarda:)) yeni tariflerini bekliyorum...
serden 29.05.2008 22:18- Cevap :
- çok sevindim umarım beğenirsinn, bende yemek yapmasını pek bilmem ama damak zevkime biraz düşkünüm, tabiki değişik ve yöresel yemekleri tarifini paylaşırım sayfamda ,şimdiden afiyet olsun. 30.05.2008 10:55
Ya paris orayı da hiç gördünüz mü ? bknz mevzu ne gözüm ??? adlı bloguma...
silik 28.05.2008 15:05- Cevap :
- pardon anlayamadım söylemek istediğinize baştan yazarsanız sevinirim 28.05.2008 18:04