- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kedi batmaz
Kedi batmaz, BOLU mengen yöresine ait , bir çeşit adıyla tadıyla farkılı bir lezzettir. Bilirsininiz türkiyemizin farklı şehirleri , gelenekleri , yemekleri vardır bu yemeğimizde bolu mengen yöresine memleketime has bir tattır tatmanızı tavsiye ederim . ( KEDİ BATMAZ)
Malzemeler:
2 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı sütün çiği
100 gr ceviziçi veya kaz ciğeri Yapılışı:
Bir tencereye 2 bardak kadar su konur. İçine tuzu da konularak kaynatılır. Kaynayan suya mısır unu yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Karıştırmaya hamur hale gelinceye kadar devam edilir. Pişirme, kaşığın zor hareket etmesinden ya da hamurun üzerine konulan bir koz parçasynyn yapışmamasından anlaşılır. Süt kaymağı ve tereyağı tavada eritilir. Bu ciğ süt kaymağı pembelesinceye kadar sürer, pişmiş olan hamur küçük parçalara ayrılarak tabağa alınır. Aralarına dövülmüş ceviziçi konur, istenirse kaz ciğeri de eklenir. Üzerine kızarmış yağ dökülerek servis yapılır. AFİYET OLSUN ...