- Kategori
- Yemek - Mutfak
Hamur kızartması

IMM AFİYET OLSUN
Biz hanımların hayır diyemiyeceğidir beş çayı. Sohbetle birlikte çıtır hamur kızartmasıda varsa, değmeyin keyfimize.
Çok basit ve lezzetli.
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Alabildigine un
Kabımızın içerisine yoğurdumuzu, karbonatımızı, tuzumuzu koyduktan sonra unumuzu ekliyoruz (yoğururken su ilave etmiyoruz).
Yoğurdun ıslarlıgı ile unumuzu yoguruyoruz. Kulak memesi sertligine gelince tamam demektir.
Hamur tahtasının üzerinde biraz un serberek oklava ile açıyoruz. İster normal kalınlıkta isterse inceye yakın açabiliriz. Sonra üçgen veya dikdörtgen şeklinde kesip kızartalım.
Servis tabağına alıyoruz. Yanına domates ve salatalık dilip yeşil biberde doğrayabilirsiniz.
Çayla birlikte inanılmaz lezzetli oluyor. DENEMEK LAZIM
ımm AFİYET OLSUM