Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Hamur kızartması

Hamur kızartması
 

IMM AFİYET OLSUN


Biz hanımların hayır diyemiyeceğidir beş çayı. Sohbetle birlikte çıtır hamur kızartmasıda varsa, değmeyin keyfimize.

Çok basit ve lezzetli.

1 su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Alabildigine un


Kabımızın içerisine yoğurdumuzu, karbonatımızı, tuzumuzu koyduktan sonra unumuzu ekliyoruz (yoğururken su ilave etmiyoruz).

Yoğurdun ıslarlıgı ile unumuzu yoguruyoruz. Kulak memesi sertligine gelince tamam demektir.

Hamur tahtasının üzerinde biraz un serberek oklava ile açıyoruz. İster normal kalınlıkta isterse inceye yakın açabiliriz. Sonra üçgen veya dikdörtgen şeklinde kesip kızartalım.

Servis tabağına alıyoruz. Yanına domates ve salatalık dilip yeşil biberde doğrayabilirsiniz.

Çayla birlikte inanılmaz lezzetli oluyor. DENEMEK LAZIM

ımm AFİYET OLSUM

 
Toplam blog
: 5
: 19811
Kayıt tarihi
: 18.05.08
 
 

Mutfak. Herkes için bir çok şeyi ifade edebilir bir mutfak. Bazıları içinse hiçbir şeyi... Sanırım, ..