Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kedi dili pasta( çilekli, neskafeli)

Kedi dili pasta( çilekli, neskafeli)
 

Sizin ya da etrafınızdakilerin canı tatlı ya da pasta ister ama yorgunsunuzdur ya da uğraşmak istemezseniz yapabileceğiniz tek şey hazır malzemelere başvurarak ortaya istenileni çıkarmaktır.  Eskiden hazır malzemeler mi vardı ki hanımlar yine de uğraşır dururlardı etrafındakileri memnun etmek için ama şimdi durum farklı, hazır malzemeler imdada yetişiyor.

Son derece ekonomik, pratik ve hafif olan bu kolay pastayı tek katlı kedi dili ile yapabilirsiniz veya bira daha fazla ve gösterişli olsun derseniz çift katlı yapmanız gerekir o zaman malzeme adedini iki misli koymalısınız. Üzerini meyveler ve çekilmiş ceviz ile süslerseniz pastanın lezzetinin artmasına katkı sağlamış olursunuz.

Kedi dili pastayı çilekli, neskafeli ve cevizli yaptım.

Malzemeler:

12 tane kedi dili

1 paket vanilyalı puding

2,5 orta boy su bardağı süt ayrıca 1 çay bardağı kedi dilini ıslatmak için süt

1,5 tatlı kaşığı neskafe

1 çorba kaşığı toz şeker

8 tane çilek

1 çay tabağı çekilmiş ceviz

Yapılışı:

Önce kedi dillerini ıslatıp borcam bir kaba dizmeliyiz bunun için 1 çay bardağı sütü bir çorba kaşığı şekerle karıştırıp kedi dillerini bu süte batırıp çıkarmalıyız.

Vanilyalı puding paketini 2,5 su bardağı sütle karıştırmalıyız ve 1,5 tatlı kaşığı neskafeyi bu sütün içinde eritmeliyiz. Dikkat edilmesi gereken husus pakette 3,5 su bardağı kullanın diyor ama biz 2,5 su bardağı kullanmalıyız.

Karıştıra karıştıra pişirdiğimiz pudingi koyulaşınca kedi dillerinin üzerine dökeriz ve ikiye bölünmüş çilek dilimleri ve çekilmiş cevizle süsleriz.

1 saat sonra kedi dilleri istenen kıvama gelip kabarmıştır ve yenmeye hazırdır. Arzu edilirse dolaba konulup soğutulup da yenebilir.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..