- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kek tarifi kadayıflı

Kek tarifi kadayıflı
Malzemeler:
10 Kişilik
400 gr. yaş kadayıf
4 tane yumurta 1 saat önce dolaptan çıkarın
1 su bardak toz şeker
1 kase iri çekilmiş ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardak un
Kadayıfın üzerine sürmek için, tereyak
Şerbet için;
4 su bardak toz şeker
Yarım limonun suyu
4 su bardak su
Kek Tarifi
Şerbeti soğuk döküleceği için öncelikle şerbetini hazırlayalım, orta boy bir tencereye suyu, şekeri alalım karıştırarak kaynatalım, kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip yaklaşık beş dakika kısık ateşte tutup ocaktan alalım. Soğuması için bir kenara bırakalım.
Kadayıfları el yardımı ile küçük küçük parçalara ayıralım, kek kalıbınızın (24 cm kelepçeli kalıp) tabanına yağlı kakt serelim yapışmaması için kalıbın her yerini yağlayalım un serpelim.
Kadayıfların yarısını kek kalıbına alalım, üzerini iyice bastıralım (bardak yardımı ile) dümdüz bir görüntüsü olmalı. Dikkatlice kalıptan çıkaralım düz zemine alalım( yağlı kakt üzerine) Bu parçayı sonradan kekin üzerine kapatacakz , diğer kadayıfları ilk yaptıkmız gibi kek kalıbına yerleştirelim. Bastırmayı unutmayın.
Biz bu arada keki hazırlayalım karıştırma kabına yumurtaları kıralım şekeri ilave edelim boza kıvamına gelene kadar çırpalım, elenmiş un, iri çekilmiş ceviz, vanilya ve kabartma tozu ilave edelim karışım pütürsüz kalana kadar kaşık yardımı ile karıştıralım.
Kek karışımını iyice bastırdıkmız kalıbın kadayıfların üzerine dökün, hazırladıkmız kapak kadayıfıda üstüne kapatalım çok hafif bastırarak. Üzerine kestiğimiz tereyağları serpiştirin 160 derecelik ısıda pişirin ilk yarım saat kapak açamayın 40 dakika sonra ara sıra kürdan yardımı ile pişme testi yapın.
Tatlınız piştikten sonra ilk sıcaklık çıkınca birkaç dakika sonra soğuk şerbeti verelim bir kenara alalım. Soğuduktan sonra kelepçeli kalıptan çıkaralım servis tabakna alalım. Dilim dilim keselim dondurma ile servise sunalım. Afiyetler olsun …