Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

03 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kelebek gibi uçar mıyız?

Kelebek gibi uçar mıyız?
 

Fotoğraftaki kelebeğe MONARCH diyorlar. Yazları Kuzey Amerika'da, Kışları Meksika'da yaşıyorlar. Bizim Danisiklilarin Beydagi'na yaylaya gitmesi gibi.

Arada bir fark var.

Bunlarin diyelim ki beş göbek önceki dedeleri, nineleri Kuzey Amerikaya mı geldiler, torunlarının torunları dedelerinin yazlığına dönüyorlar?

Sanki dedeleri internette hatıralarını yazmış, yazlığın haritasini çizip birakmış gibi, dönüp dedelerinin Meksika'daki yazlığını, onların torunlarının torunları da Amerika'daki kışlıklarını buluyorlar. Ne akıl? Ne sır?...

2002 yilinda yazliga Meksika'ya 650 milyon Monarch kelebegi gelmis. Bir soguk. Bir kis. Bir kiyamet. 500 milyonu telef olmus. Fakat ise bakin, yazin Amerika'ya yine 500 milyona yakin nufusla geri dönmusler?

Ben diyorum ki, bizim cocuklarimiz da gun gelir Suleyman Dedelerinin Munzurda terk eyledigi koyu, bahceyi, damı, ahırı bulur mu? Veya, Selanik'deki ninelerinin evini? Yakup dedelerinin Kosova'daki koyunu?

Bulamadılar diyelim.

Nuri Öztürk dedelerinin Ferikoy'deki, Mubasir Hüseyin dedelerinin Alanya'daki, Fatte Ninelerinin Danisik'taki, Hadiye Ninelerinin Kozlu' da ki mezarlarini ziyaret ederler mi?

Yoksa,

Kelebek kadar da hükmümüz yok mudur?

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..